PoorMode

divat+lélek

Meghan Markle magyar piperéje

2018. október 26. 07:38 - poormode

Teljesen elképedtem, amikor azt olvastam a brit sajtóban, hogy Meghan Markle magyar eredetű kozmetikumot használ napi arcápolásra. Elképzelni sem tudtam, melyik termékről lehet szó, hiszen világhírű karriert egyetlen magyar kozmetikai márka sem futott be, eddig legalábbis így tudtam…

meghan_markle.jpg

Az Éminence kozmetikumok magyar vonatkozása az, hogy a cégcsaládot egy magyar testvérpáros, Koronczay Boldizsár (Boldijarre) és Attila alapította 1998-ban. Boldizsár, édesanyja nyomdokaiba lépve férfiként (!) tanulta ki a kozmetikusi szakmát, majd 1996-ban Kanadába költözött. Miután sikeres szakemberré vált az észak-amerikai országban, felhagyott a szalonmunkával, hogy saját termékek fejlesztésébe kezdjen. Különböző netes fórumokon kutatva azt olvastam, hogy miután Koronczay Boldizsár egy budapesti kozmetikában kitanulta az Ilcsi krémek alkalmazását, még kereskedett is a magyar termékekkel Kanadában, ám mivel döcögősen haladt a tengerentúli együttműködés, inkább saját márka alapításába fogott, amihez Ilcsi néni tudásából merítette az ihletet... Hogy ebből mennyi az igaz, nem tudom, de nem is lényeges, mert ahogy mondják: a többi már történelem.

img_4812-700x467.jpg

Az alapító Boldizsár és az ügyvezető Attila, Eminenceorganics.com

Az eltelt bő két évtized ugyanis egyértelműen az Éminence sikerességét igazolja, hiszen Meghan Markle mellett tucatnyi A-kategóriás sztár (köztük például Jennifer Lawrence) használja napi szinten a vancouveri székhelyű cég organikus termékeit. A krémek hátországát ráadásul a család birtokában lévő Bács-Kiskun megyei ökogazdaság adja, a fülöpjakabi biofarmon termesztett gyógynövények képezik az Éminence krémek corpusát. A gyógynövényekbe és biogazdálkodásba vetett hit egyébként fontos, bár magánjellegű szereppel bír a Koronczay család történetében: a cég alapítója gyermekkori leukémiájából bio-készítmények, élelmiszerek fogyasztásával gyógyult fel, noha kevés esélyt adtak a felépülésére.

meghan-markle-organic-skincare.jpg

Meghan Markle-nek és a brit sajtónak köszönhetően Európa-szerte biztosan sokan felfigyeltek a kanadai magyar márkára. Bosszantó, hogy a cég, magyar gyökerei ellenére, nem forgalmazza termékeit hazánkban. Értem én, hogy semmi szükségük a magyar (tágabb értelemben vett európai) piacra, hiszen bőven megélnek az észak-amerikai vevőkörből, de mégis tök jó lenne, ha itthon is kaphatók lennének a magyar alapanyagokból (is) összeállított Éminence termékei. Legalább egy kicsit megízlelhetnénk egy Kanadába szakadt magyar migráns sikertörténetet!

Fotók forrása: eminenceorganics.com

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr6714322499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iamsailing 2018.10.26. 10:39:27

De az Eminence magyar gyökereihez az is hozzátartozik, hogy volt egy kis jogvita (vagy még van is?) az Ilcsi és közöttük, mert először talán Ilcsiként indult a termékcsalád.

poormode 2018.10.29. 17:39:29

Köszönöm az észrevételt. Hiteles információt még nem találtam a jogvitáról, de igazság szerint a bejegyzés nem is erre fókuszál.
süti beállítások módosítása