PoorMode

divat+lélek

Miért öltözik Katalin hetvenéves nyanyának?

2017. május 05. 16:30 - poormode

– teszi fel a kérdést a brit divatbulvár. Az angol sajtó rendszeresen elemezgeti Vilmos nejének ruhatárát, és arra jutott, hogy a harmincöt éves hercegné úgy öltözködik, mint a királyi család hetven körüli asszonyságai. Sokak szerint Katalin nemcsak a királynőt, hanem Kamilla stílusát is koppintja. Sőt, olykor egyenesen Anna hercegnőnek (a királynő hetvenhez közeli lányának) öltözik.

nyito_2.jpg

Esztétikai szempontból nem igazán hízelgő a fenti megállapítás Katalinra nézve: hiszen copyzni a lassan száz éves királynő gardróbját inkább kínos, mint vicces. Kamillából ihletet meríteni fölösleges, hiszen sohasem volt egy divatikon, és a szigorú fejű Anna hercegnő sem a nőiesség szobra. Viszont tényleg sok a hasonlóság Katalin és a matuzsálem korú Windsor rokonok megjelenése között. De vajon miért öltözködik nyanyásan a harmincas Katalin?

1_4.jpgKamilla és Katalin

Brit stylistok szerint a fiatal hercegné önbizalomhiánnyal küzdhet, ezért másolja az idősebb hölgy rokonok megjelenését hivatalos eseményeken. Úgy látják, hogy Katalin nem mer újítani, ezért merít ihletet az idősebb női rokonok ruhatárából, és inkább követi azokat az öltözködési hagyományokat, amiket a királynő a maga több mint kilencven évével, valamint a hetven felé közelítő Kamilla és Anna hercegnő kialakított az elmúlt évtizedekben. Jól bevált receptekről van szó, ahol nincs meg a bukta lehetősége.  

5_3.jpgKirálynő és Katalin

Valahol persze természetes is, hogy Katalin igyekszik megfelelni a társadalmi pozíciójából fakadó öltözködési protokollnak, ami alatt leginkább a színekkel való játékot vagy a ruha hosszának visszafogottságát kell érteni. Ha rosszul választ az üzenetértékkel bíró színkombinációk közül, legfeljebb megszólják, de ha a széltől fellibben a szoknyája (erre volt már példa), az azért ultra kínos tud lenni. És akkor jön a botrány meg a dorgálás. Szakértők szerint a hercegnében van egyfajta megfelelési kényszer, ezért sem kockáztatja megjelenését. Nem akar egy második Diana lenni.

4_4.jpgAnna hercegnő és Katalin

A divatguruk ettől még úgy látják, hogy Katalin nyugodtan feldobhatná fiatalos kiegészítőkkel megjelenését, ezzel is hangsúlyozva a generációs különbségeket. Sőt, azt javasolják, hogy bátran nyúljon élénkebb, erősebb színekhez, fiatalosabb fazonokhoz. Példaként említik Charlotte Casiraghit – Grace Kelly unokáját, a monacói herceg unokahúgát – aki jól tudja kombinálni az otthonról hozott hercegi stílust a mai modern divatirányzatokkal. (Nem hiába ő Karl Lagerfeld egyik múzsája!)  

Hogy Katalin fog-e változtatni a jól bevált, ámde nem túl izgalmas öltözködési stílusán, majd idővel kiderül. Kíváncsi vagyok, hogy húga közelgő esküvőjén, saját családja körében mennyire lesz önmaga!

 UPDATE: Windsor-matrónának öltözött Katalin hercegné húga esküvőjén!

gty-pippa-middleton-wedding-14-jc-170520.jpg

Fotók forrása: Dailymail

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr6012483345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs.Columbo 2017.05.06. 12:08:46

Hát nem tudom, én eddig főleg úgy hallottam Katalinról, hogy stílusikon, aki ha megjelenik valamiben, másnap a fél világ azt a ruhát akarja.

annamanna 2017.05.06. 16:32:50

"önbizalomhiánnyal küzdhet, ezért másolja az idősebb hölgy rokonok megjelenését"

Ez a nő önbizalomhiányos? Semmi mást nem tud felmutatni, mint a végtelenített önbizalmat.
Azért utánoz másokat, hogy elhiggyék róla, hogy "igazi" hercegnő; és mivel végtelenül sekélyes és felszínes, így az öltözködésre koncentrál, mint hercegnői attribútumra.

"Nem akar egy második Diana lenni."

Képtelen második Diana lenni, noha ezer megawatton harsogja minden bulvárlap, hogy ő a második Diana.
De amíg Dianának volt szíve, neki nincs. Üresen kong a feje, úgyhogy öltözködik, de azt is unalmasan.

Ahogy Melania Trumpnak sincs semmilyen ötlete arra vonatkozóan, hogy mit kéne kezdenie magával, az életével azon túl, hogy divatlapokat olvas és pilatesezik, ez Katalinra is vonatkozik.

Minden untatja és fárasztja, mert ő maga unalmas és fárasztó. Ugyanúgy igyekszik ellébecolni a nyilvános szerepléseket, mint Melania, mert fogalma sincs róla, hogy azok egyáltalán minek vannak.

Mind a két nő addig pipiskedett, amíg be nem fészkelték magukat a hatalmas jólétbe, és úgy vannak vele, hogy ezek után mindenki hagyja őket békén, mert élvezni akarják, amit elértek.
Mindkét nő tragédiája, hogy ezek után olyan teljesítményt várnának tőlük, olyasmit kéne lerakniuk az asztalra, amire biztosan képtelenek.
Katalinnak sajnos még mostohalánya sincs, aki átvenné tőle a feladatait.

Ha lenne egyénisége, nem kéne a ruhatárát elemezni. Kit érdekel pl, hogy Ivanka Trump miben volt a W20-as találkozón, amikor sokkal érdekesebb annál az, hogy mit mondott. Nem láttam cikket, ami Ivanka ruháját elemezte volna, annál többször említették meg azt, hogy magát feministának nevezte és az apját védte.
Sajnos Katalin és Melania soha nem fognak eljutni arra a szintre, hogy ne a ruházatuk legyen velük kapcsolatban az egyetlen hírértékű információ.

sZulamith 2017.05.06. 16:57:25

Igen, szakadt farmer, hasa kintvan polo, ez lenne a megfelelő. ma ez a módi. Viccet félretéve, Anglia hagyomány tisztelő ország, talán ez is sikerének kulcsa.

Lady Scarlett 2017.05.06. 18:26:29

Szerintem a királyi család nyanyái másolják Katalin stílusát. Amúgy meg tényleg ügyelnie kell arra mit vesz fel. Amikor térd feletti körszoknyás ruha volt rajta amit fellebbentett a szél, akkor meg az volt a baj.
Nektek önjelölt megmondóembereknek semmi se jó.
Katalin stílusával semmi baj nincs. A királynő távozásával majd változni fog az is hogy öltözik. Na akkor meg az lesz a baj, hogy miért nem elég konzervatív.
Szakadjatok már le róla.

Lady Scarlett 2017.05.06. 18:30:38

@annamanna: Melania Trump egy trampli. Katalint egy napon nem lehet említeni azzal a felkapaszkodott senkivel, aki annyira sem tiszteli saját magát hogy nem vált még el Trumptól.
Katalinnak van stílusa, Vilmossal valóban szeretik egymást, diplomázott értelmiségi. Nem kékvérű, de elég gazdag család sarja. Neked inkább ez fáj.

2017.12.10. 13:53:34

és ha őt (sem) érdekli annyira az egész?
mondjuk megmondja a sztájlisztnak (aki mondjuk ugyanaz a személy/cég, mint a királynő sztájlisztja) hogy oldja már meg, hogy megfeleljen a ruha annak a potom negyven-ötven szempontnak, amit figyelembe kell venni, aztán szépen felveszi azt, amit a sztájliszt összerak és örül, hogy ezzel se neki kell vacakolni mert elég neki a 2.5 gyerek meg a férje?
süti beállítások módosítása