PoorMode

divat+lélek

Weinstein-ügy: Hollywood "kedvenc" márkája is belebukhat?

2017. október 14. 08:01 - poormode

A hírhedt amerikai producer nemcsak önmagát, hanem egy jól menő családi bizniszt is tönkretett az elmúlt napokban kirobbant botrányával. És itt nem a testvérével alapított filmes vállalkozásokra, produceri irodákra gondolok, hanem fiatal felesége luxusmárkájára, a Marchesa divatházra. Az olasz hangzású brit divatcég olyan sztárokat öltöztet(ett) vörös szőnyeges eseményeken, mint Jennifer Lopez, Felicity Huffman, Nicole Kidman vagy éppen Sienna Miller. Persze rögtön felvetődik a kérdés: vajon önszántukból burkolóztak a színésznők Marchesa cuccokba, vagy produceri nyomásra segítették az asszony bizniszét?

weinsten_ne.jpg

Weinstein és felesége

Az angolszász sajtóban megjelentek szerint Weinstein bulldózerként tolta a Marchesa brandinget: Felicity Huffmant például azzal fenyegette meg, hogy ha nem bújik Marchesába, akkor egyszerűen megvonja a bemutatandó filmjének reklámbüdzséjét. Sienna Millert pedig egyenesen utasította a 2007-es Golden Globe-on, hogy viselje az asszony kreációját, ha már a filmjében szerepel…

fh.jpg

Felicity Huffman

Weinsteinnét is gyakran kritizálták amiatt, hogy csak férje kapcsolatainak köszönheti divatháza sikerét, ezért igyekezett a producertől független sztárokat is öltöztetni, mint például Sandra Bullock, aki a 2010-es Oscar-díj átadáson mondta el köszönő beszédét egy Marchesa kreációban. A teljesség kedvéért azért azt is hozzá kell tennünk, hogy a Marchesa kimondottan jó márka, amely simán versenyben van (volt) a nagy múlttal rendelkező Chanellel vagy Diorral…

2249d632a0eea06db8ab722502f2a0dd.jpg

Bullock a 2010-es Oscar díjátadáson

A brit márkát Georgina Chapman, alias Weinsteinné és társa, Keren Craig alapították, miután megismerkedtek a Chelsea-i iparművészeti iskolában. A meglehetősen mutatós Chapman modellként kezdte a pályát, samponokat reklámozott, de végül a flakonok helyett a szabászati asztalt választotta. Előbb jelmeztervezőként dolgozott brit filmeken, majd saját márkát alapított középiskolai társával. A Marchesa 2004-ben indult el hódító körútjára, melynek igen nagy löketet adott Weinsteinnel való megismerkedése.

marchesa.jpg

Chapman és Craig

A producer meglátta a fantáziát a brit csitrik bizniszében, rengeteg pénzt fektetett a brandingbe, és személyes befolyását latba vetve tolta a Marchesa szekerét. Elsőként Renée Zellweger haknizta végig Hideghegy című filmje 2004-es promókörútját a márka cuccaiban. Majd egyre több olyan színésznő következetett, akiknek közük volt a producerhez.  

01c3f65e0000044d-0-image-a-4_1507716135427.jpg

 Renée Zellweger 2004-ben

Chapman a szexbotrány óta persze teljesen elhatárolódott férjétől, sőt két gyerek ide vagy oda, már a válási szándékát is bejelentette a sajtón keresztül. De élete műve valószínűleg nem ússza meg ennyivel: a menő hollywoodi stylistok bejelentették, hogy bojkottálják a Marchesát, azaz nem fogják kiajánlani a sztároknak a márka kreációit vörös szőnyeges eseményekre.

duchess-of-cambridge-kate-middleton-marchesa-notte-040417-02.jpg

Katalin hercegné Marchesaban 2017-ben

Sőt nagy valószínűséggel Katalin hercegnét sem fogjuk többé látni a brit márkába öltözve – és nem a harmadik várandósága miatt. Még a 2018-as kollekciójuk bemutatóját is el kellett halasztaniuk a nagy médiafelhajtás miatt, meg feltételezem azért is, mert sem modellt, sem divatújságírót nem tudtak volna leszerződetni…

Átok ül a Marchesa néven? A Marchesa (magyarul márkiné) egy bizonyos Luisa Cornati olasz arisztokrata hölgyet takar, aki 1881 és 1957 között élt, és igen kalandos életutat járt be. Dúsgazdag olasz családba született, szülei azonban hamar elhunytak, mesés öröksége pedig csak addig biztosított kiváltságos életet számára, amíg fel nem élte a vagyont. És ez viszonylag gyorsan bekövetkezett…

548659211ae4b_luisa_casati.jpg

Luisa, Marchesa Casati Stampa di Soncino

Cornati előbb Velencében vett egy Palazzót, amely ma a Peggy Guggenheim gyűjteménynek ad helyet, majd Capri szigetén egy villát. Olaszországot megunva Párizsba költözött, ahol szintén egy Palais-ben lakott francia grófok társaságában. Költekező életmódja miatt végül annyira eladósodott (25 millió dolláros tartozást halmozott fel!), hogy 1930-ban kénytelen volt mindenét eladni, és Londonba költözött lánya és unokája után, ahol igazi csóringerként halt meg. Vajon a Márkiné sorsa sújtja a Marchesa divatház két alapítóját is?!

Márkastratégák szerint, ha bebizonyosodik, hogy Chapman mit sem sejtett a férj-producer szexuális aberráltságáról, akkor talán még van esély újrapozícionálni a Marchesát a nemzetközi divatpiacon. De azt valószínűleg Chapman sem fogja soha lemosni magáról, hogy a divatház sikere nagyban múlt Weinstein kapcsolati tőkéjén. Látva férje színésznőkhöz való viszonyulását, nehéz bármi pozitívumot kihozni a sztoriból. És hát legyünk őszinték: tényleg nem tudta, kivel él együtt?

Forrás: BBC

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr5012974196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haveravera 2017.10.14. 16:48:28

Sejthető, hogy az ilyen régmúltból előkerülő "szexbotrányok" (melyek még a közelmúlt vonatkozásában is nagyon nehezen bizonyíthatók) valójában az üzleti kiszorítósdiról szólnak. Holnap majd megjelenik egy hír, hogy a sarki közértes közleményt adott ki, mely szerint W. kutyája részére nem hajlandó többé eladni a megszokott kutyatápját, mert bojkottálja a kutyát. S az is nyilvánvaló, hogy a piacról kiszorított Wné helyébe benyomuló divatcégeknek a világon semmi közük nincs az egészhez. Ezt régen hitelrontásnak nevezték és büntették, ma a gazdasági élet része.

2017.10.14. 18:58:12

WeinsteiNNé.
Elnézést, nem kötekedni akartam.

Éhesló 2017.10.14. 21:32:53

A sok lotyó véletlenül szopta le a dagadt zsidót, kettesben, éjjel, a pasi szállodai lakosztályában.
Nem is önérdekből szopták fel magukat a szerepeosztó díványra.
No persze.

Micsoda képmutatás.

Schmetterlingi 2017.10.14. 23:19:50

@Haveravera: vagyis szerinted az egész csak kitaláció, hogy W. egy aberrált f.sz, akit egyébként egy nö se piszkálna meg még bottal se ha nem lett volna befolyása, és pénze. Mert ugye hitelrontásról akkor beszélünk, ha nincs igazság abban amit állítanak róla...

Schmetterlingi 2017.10.14. 23:23:18

@Éhesló: nem mind szopta le, van akiknél csak bepróbálkozott. Van akit meg megeröszakolt... De te is tipikusan az vagy aki az áldozatot hibáztatja... Egy férfinak érteni kellene ha azt mondják hogy nem. Söt, egy ilyen dagadt pöcsfejnek mint W. tudnia kellene hogy önszántából egy normális nö se akarna szóba állni vele.

Éhesló 2017.10.15. 17:46:49

@Schmetterlingi:
Olvasgass:
tutiblog.com/vilag-kurvai-egyesuljetek-weinstein-az-ellenseg/
tutiblog.com/a-noi-egyenjogusaghoz-nem-a-terdelesen-keresztul-vezet-az-ut/

Ez pedig a ráadás:
aristo.pestisracok.hu/amikor-a-hohert-akasztjak/

"....Van azonban egy kis bökkenő. Mégpedig magukkal az áldozatokkal, akiket Weinstein, a hírek szerint, szexuálisan jól megragadozott. Úgy szól a történet, hogy áldozatait szállodákba csalta és ott – célozván későbbi karrierjük lehetőségeire – szexuális szolgáltatásokat követelt tőlük. Majd megtörtént ami megtörtént. Mármost, ha valaki pénzért, vagy bármely más későbbi előnyökért efféle tevékenységet végez, azt normális esetekben kurválkodásnak szokták nevezni.
Az illetőket ugyanis nem megerőszakolták, hanem ajánlottak nekik a szolgáltatásért valamit cserébe.

Én elhiszem, hogy az ifjú művésznőknek, megpillantva ruhátlanul ezt a kövér, szőrös zsidót (előre is elnézést a szerkesztőmtől, mert egyrészt e leírás rá is igaz, másrészt a Facebook őt fogja letiltani miatta), nem volt különösebb kedve a dologhoz, no de úgy gondolták akkor, hogy a szent művészet érdekében eme apró nehézséget el kell viselni. Amúgy az érintett művésznők a későbbiekben is főleg a Weinsteinnel megosztott bájaik fotografáltatásával hívták fel magukra a nagyérdemű közönség figyelmét.
Mert hát vissza is utasíthatták volna.

Miért mentek el egyáltalán egy szállodába Weinsteinel? ... "

Éhesló 2017.10.16. 22:10:55

Van még:
888.hu/article-a-perverz-producer-esete

"Amit az ember tehet, az az, hogy kimarad ebből a mocskos játékból, elkerüli a szereposztó perverzeket és a gátlástalan ribancokat, óvja a fiát, lányát, nehogy ezek közé keveredjen. Hinni kell abban, hogy a tehetség utat tör magának, és fel kell készíteni a naiv, fiatal gyerekeket, hogy perverz, beteg emberek is vannak a világon. Ezért nem megyünk fel idegen férfiak lakására, ezért nem megyünk hajnalban egyedül haza a néptelen gyártelepen, ezért nem rázzuk a seggünket a diszkóban idegenek orra előtt. Hiszen a régi viktimológiai megfigyelés szerint annak, aki kihívja maga ellen a sorsot, gyakrabban esik baja, mint aki nem. És ez akkor is így van, ha mára kőbe vésték a liberálisok, hogy az áldozat soha nem tehet arról, ami történt vele. Persze, hogy nem tehet, de előrelátással, gondolkodással elkerülhetjük, hogy Weinstein-félék nadrágjába kukucskáljunk, pusztán azért, mert momentán jó ötletnek tűnik, és némi zsebpénz, mellékszerep a jutalom érte. "
süti beállítások módosítása