PoorMode

divat+lélek

Flóratrend

2013. május 21. 08:41 - poormode

Bejegyzés alcíme...

Nincs tavaszi/nyári szezon virág nélkül, és ez igaz a divatvilágra is, hiszen a virágmintás szettek a lengébb kollekciók megkerülhetetlen elemeinek számítanak. Természetesen idén sem kerülhették el a vezető divatházak figyelmét a virágmotívumok, ezért összeszedtünk egy csokorra valót.

moschino_2.jpg

 

Az egyik nagy kedvencünk a Moschino élénk színeket felvonultató, hatvanas éveket idéző miniruha-kollekciója. Az olasz divatház nem spórolt a színekkel és a mintákkal, az anyaggal viszont annál inkább! Az egyik legaranyosabb darabnak a margarétás kisruhát tartjuk, ami igazán figyelemfelkeltő lehet egy tökéletes testű koszorúslányon. A Moschinótól egyébként a fenti overál-szettet is elfogadnánk gond nélkül, annyira ötletesnek tartjuk a fazont és a virágokkal kombinált geometriai mintázatot!

Moschino.jpg

Moschino3.jpg

Természetesen vannak olyan vezető márkák, amelyek a virágokból is csak elegáns csokrot tudnak kötni: ezek közé tartozik a Bottega Veneta és a Valentino-ház is. Míg az előbbi sötét tónusú színeivel, és V-nyakkal kombinált térd fölötti ruháival őszies hangulatot sugall, addig az utóbbi szuper elegáns csokrokkal rukkolt elő. Ilyen például az Audrey Hepburn stílusát idéző, fehér kosztüm kombináció, amelyet egyébként volt szerencsénk élőben is megcsodálni a Valentino bécsi márkaboltjának kirakatában. Rendkívül elegánsnak tartjuk még a sötét, illetve világos alapon táncoló apróvirág- és pitypangmintás könnyű nyári ruhákat is. Ezeket a modelleket akár Katalin hercegnén is el tudnánk képzelni, bár róla tudjuk jól, hogy alapvetően a brit tervezőket részesíti előnyben, no meg persze a fast fashion láncok termékeit.

BV1.jpg

BV3.jpg

 Bottega Veneta

Valentino5.jpg

Valentino3.jpg

Valentino4.jpg

Valentino

Persze vannak olyan tervezők is, akiket teljesen másképp ihletnek meg a virágok: Ralph Lauren például mezei csokrot kötött a tavaszi/nyári kollekciójába, azaz óriás virágmintákkal díszítette vállpántos hosszúruháit, amellyel egy kis életet lehelt a letisztult vonalakba.

Lauren.jpg

Lauren1.jpg

A portugál-kínai származású ír Simone Rocha tervező Ralph Laurennel ellentétben viszont nagyon szigorúan értelmezte a virágmintás koncepciót, hiszen kizárólag monokróm darabokat tervezett, gerbera szirmokkal díszítve. Ráadásul mindezt neon színekbe burkolta!

Rocha_sárga.jpg

Rocha_barack.jpg

Természetesen szót kell ejtenünk Alexander McQueen méhecskés kollekciójáról is, aki a nyakat és arcot takaró méhecskés kiegészítők mellett virágmintás abroncsos ruhákba rejtette modelljeit. Habár a mézgyűjtők ihlette kiegészítőket alapvetően újszerű ötletnek tartjuk, a virágokkal díszített abroncsos szoknyák nem nyerték el tetszésünket. Egyfelől a színviláguk nagyon közönséges, másfelől túl szélesek az abroncsok. Nem is értjük mi volt a vezető tervező Sarah Burton célja velük…

McQueen-sárga.jpg

Egy szó, mint száz, a virágmintás rucik sajnos, mint minden egyéb mintás darab (legyen szó csíkosról, pöttyösről vagy kockásról), optikailag erősítik az alakot, ezért érdemes körültekintően viselni, ha erre adjuk a fejünket. Érdemes a virágos felsőket vagy alsókat monokróm darabokkal kombinálni, mert így elkerülhető, hogy mindenkinek jojózzon tőlünk a szeme. Persze nem is kell feltétlenül mindenkinek virágba burkolnia magát ahhoz, hogy trendinek számítson nyáron. Egyszerűbb mondja is vannak annak, hogy fejet hajtsunk a virágminták előtt: ruha helyett viseljünk virágszirmokkal díszített (Prada)szemüvegkereteket, abban tuti nyerők leszünk!

Szemüveg!.jpg

 

Fotók forrása: brit Vogue 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr615309032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása