PoorMode

divat+lélek

Szexi a 2014-es menyasszonyi trend

2013. április 27. 17:11 - poormode

Jövőre már egészen szokatlan menyasszonyi ruhákban is kimondhatjuk azt a bizonyos igent - legalábbis ha megfogadjuk a New York-i tervezők tanácsait. Hódít a mini araruha, no de miért pont az oltár előtt akarnánk villantani?!

1.jpg

 

A múlt hétvégén megrendezett New York-i esküvői divathéten (pontosabban divathétvégén) sokan a feketével, rózsaszínnel, vagy kékkel kombinált menyasszonyi ruhákra kapták fel a fejüket, hogy aztán rövid méricskélés után rögtön furának, szokatlannak titulálják a modelleket. Szerintünk azonban nincs ezekben semmi bizarr. Sőt. A színek jönnek-mennek az esküvők világában, legyen szó celebekről vagy földi halandókról. A rózsaszín például régóta jelen van a piacon: elég csak Jessica Biel menyasszonyi ruhájára, vagy Gwen Stefani esküvői szettjére gondolni, amelyben azért nem ma vonult az oltár elé az énekesnő… A menyegzői divat piacán talán éppen, hogy a színek variálása tűnik egy kissé fantáziátlannak, klisészerűnek.

2.jpg

A színkérdés helyett mi ezért egy másik jelenségre koncentráltunk a New York-i bemutatón, mégpedig a mini menyasszonyi ruhák trendjére! Úgy tűnik, hogy az esküvői szettekre (is) szakosodott vezető amerikai divattervezők fehér miniruhákban - már-már koktélruhára emlékeztető darabokban – képzelik el a boldogító igen kimondását 2014-ben. A New York-i Reem Acra például tütüvel kombinált, a hátat szabadon láttató szettekbe burkolná vevőjét, míg Monique Lhuillier kissé unalmas térdfeletti kosztümökbe. Az ír vezetésű Theia divatház pedig egyenesen a Versailles-i kastélyt jelölte meg kollekciója ihletforrásaként, ami azért érdekes, mert a márka modelljei köszönő viszonyban sincsenek a francia királyi rezidencia sorsokat megpecsételő, nagybirodalmi jellegével…

3.jpg

4.jpg

A brit szaklapok – persze mint mindenben – Kate Middleton esküvői ruhájának továbbfejlesztett (megkurtított) változatát látják az amerikai modellekben. Mi ezzel az állítással is vitatkoznánk, hiszen a csipke berakásokat leszámítva nem igazán vélünk felfedezni egyéb hasonlóságot a királyi darabbal. Bár azt meg kell hagyni, hogy az amerikai modellek Alexander McQueen/Sarah Burton darabjához hasonlóan visszafogottak, nem tündi-bündik.

5.jpg

7 (2).jpg

8 (2).jpg

Mindenesetre érdekes jelenség ez a fehér menyasszonyi miniruha. Míg Coco Chanel „kis feketéje” a női gardróbok kötelező darabjává nőtte ki magát az évtizedek során, addig a „kis fehérben” nem látjuk ezt a potenciált. Egyrészt mert a fehér kövérít, másrészt a megkurtított menyasszonyi ruha elvesz valamit az esküvői varázsból, a szirupos álmokból. Ráadásul, ha minden jól megy, a mellettünk álló fickót már nem is kell (vagy nem pont az oltár előtt kell) dögös, szexi miniruhával lehengerelni. Elvégre sikerült már behálózni, nemde?

9.jpg

 

Fotók forrása: Daily Mail

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr865249766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.28. 14:01:01

hát lehet nagyon vaskalapos vagyok, de nem jönnek be.

A ruhák szépek, de nem menyasszonyi ruhának.

nod20 2013.04.28. 21:30:52

Ott pont. Ezek nem menyasszonyi ruhák, akármennyire is ezt állítják róluk...
süti beállítások módosítása