PoorMode

divat+lélek

Bizsuban a méret a lényeg!

2013. március 28. 13:15 - poormode

Bejegyzés alcíme...

A tavaszi/nyári kollekciókat bemutató divatheteken figyelmünket nemcsak a főbb trendek, hanem az apróbb kiegészítők is megragadták. Ezért gyorsan utánanéztünk, hogy mit is kínálnak tavasszal a vezető divatházak a bizsuk terén. Bátran merjük állítani, hogy most is mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez és stílusához passzoló darabokat. Csupán egyetlen aranyszabályt kell betartani: legyünk feltűnőek! Ezek az apróságok ugyanis az idén mindenek, csak nem aprók. A bizsuk terén most a méret a lényeg...

DG_kek_bazi_nagy.jpg

Dolce&Gabbana

A Dolce&Gabbana például olyan fülbevalókat dobott a kifutóra, amelyek önálló műalkotásokként is megállnák a helyüket. Az olasz tervezőpáros mellett Diane von Fürstenberg amerikai divattervező sem kímélte a női füleket, miután vállig érő fülbevalókat aggatott modelljeire. És akkor Balmain divatjamúlt óriás karikáit még meg sem említettük!

DG_csikos.jpg

DG_szalmaszálak.jpg

Dolce&Gabbana vidám fülbevalói

 

DianeFurstenberg.jpg

Diane von Fürstenberg fém fülmérlegei

 

Balmain_nagykarika.jpg

Balmain_nagykarika_2.jpg

Balmain  óriás karikái

 

A „bazinagy” kategóriában indult a Chanel is gyöngyös szettjeivel. Karl Lagerfeld ezúttal új értelmezést adott Coco Chanel legkedvesebb kiegészítőjének: a klasszikus finom gyöngysorok helyett óriási gyöngybuborékok közé rejtette a női nyakat és kacsókat. Csak remélni tudjuk, hogy bárki, aki hordani meri ezeket a szetteket, nem fog nyáron megfulladni…

Chanel_ezüst_gyöngy.jpg

Chanel_gyöngy.jpg

Chanel_ezüst_szett.jpg

Chanel gyönygbuborékai

 

Külön fejezetet érdemel a Gucci igen színes bizsukínálata is, amelyben a gyöngy, a korall és a művirág vetekszik egymással. Az olasz divatház valószínűleg annyira elégedett lehetett saját termékével, hogy szinte minden színből gyorsan legyártatott egy-egy sorozatot. Így van lila, rózsaszín, pink, sárga, kék szett is (rendelésre biztos csinálnak hupikéket is). Pedig, ha őszinték akarunk lenni, kevés nő aggatná magára önszántából ezeket a darabokat, amelyeket mi kizárólag a feltűnési viszketegségben szenvedőknek, vagy a nagyon merészeknek ajánljuk.

Gucci_sárga.jpg

Gucci_pink.jpg

Gucci_lila.jpg

Gucci_kék.jpg

Gucci_azúr.jpg

Gucci korall.jpg

 Gucci és a karnevál

 

Ahogyan Alexander McQueen méhkast idéző nyakörveit is! McQueen esetében nem tudjuk eldönteni, hogy Sarah Burton kreatív igazgató pusztán az általa vezetett márka neve előtt akart tisztelegni – megidézve a méhek királynőjét,- vagy egyszerűen rossz élményei voltak a mézgyűjtőkkel, amit így tudott csak feldolgozni?! Mindenesetre a nyakörv nemcsak a McQueen-háznál tarol, hanem a Givenchynál is. Igaz, a francia divatház legalább megelégszik a szolidabb – fémből és/vagy átlátszó fröccsöntött műanyagból készült – darabokkal.

McQueen_karkötő_3.jpg

McQueen_Karkötő_2.jpg

McQueen.jpg

Alexander McQueen és a méhek

 

Givenchy_nyakpánt.jpg

Givenchy_transparent_nyak.jpg

Givenchy nyakörvek

 

Apropó fém. Ez utóbbi nemcsak a nyakörveken van jelen, hanem a számunkra értelmezhetetlen kategóriába sorolható „kézfejtyűn” is, amely egy fémkarperec és egy bőrből készült kézfejtakaró kombinációja. Lehet, hogy itt a cél nem más, mint a valós kort eláruló testrész elrejtése? Mindenesetre nekünk tetszik ez a definiálhatatlan izé. Különösen a kék Hermès-darab. Bár a nyári melegben biztosan rácuppan a kézfejünkre.

HERMES_kartyű.jpg

HERMES_kezfejtyűkek.jpg

Hermès "kézfejtyűk"

Összegzésképpen az alábbiakat szűrhetjük le az idei bizsutrendekből: mindenképpen aggassunk valamit magunkra tavasszal és nyáron. Lehetőleg "bazinagyot" és színeset, nem számít, hogy nem ízléses. Ha már nem hamvas a nyakunk és kézfejünk, nyugodtan csatoljuk fel a nyakörvet és a kezfejtyűt. Nem baj, ha izzadunk vagy fulladozunk, valahogy csak túléljük ezt a divatot is...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr745174870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása