PoorMode

divat+lélek

Kerekded szépség: túlméretes, de belefér

2016. szeptember 14. 14:40 - poormode

Érdekes jelenségnek lehetett szemtanúja a múlt hétvégén az, aki – hozzám hasonlóan – közelről követi az olasz celebvilágot. A 2016-os Miss Italia szépségkirálynő választáson nemcsak a csontkollekciókat díjazták, hanem a bőven 44-es méret feletti lányokat is. Olyannyira, hogy az igencsak kerekded formákkal megáldott 22 éves, dél-olasz mérnökhallgató, Paola Torrente (már a név is beszédes!) egészen a döntőig jutott, és épphogy csak lemaradt a dobogó legfelső fokáról. Pedig nem rendelkezik az udvarhölgyek általánosan megszokott paramétereivel: 180 cm magasságához 46-os méret párosul.

Wedding #me #kiss #love #popular #like4like #likeforlike #like4fol

low #like4likes #likeforfollow #follow4follow #followforfollow #followme #followforfollow #follow #followbackteam #curvy #curvygirl #curvywomen

See this Instagram photo by @paola93_ * 594 likes

Az olasz sajtóban csak „Miss Domborulatként” aposztrofált Torrente morális diadalának persze nem mindenki örült. Akadt olyan versenyzőtárs, aki nem bírta elviselni továbbjutását egy-egy rostán, mások egyenesen a verseny szakmai zsűrijét hibáztatták azért, hogy a második helyig juthatott. Volt olyan is, akinek az anyja fakadt ki az olasz sajtóban, és külön verseny kiírását javasolta a teltebb idomú lányoknak. Torrente sikerét végül a Miss Italia ügyvezető igazgatója, Patrizia Mirigliani védte meg azzal érvelve, hogy a több mint hét évtizedes múltra visszatekintő brand arculatába bőven belefér egy „plus size” kategóriát képviselő versenyző is.

miss-italia-2016-44.jpg

Amikor a királynő eltörpül az udvarhölgy mellett (forrás: ANSA)

És ezzel egyet is lehet érteni, hiszen ha belegondolunk, a második világháború után megrendezett Miss Italia versenyeken fedeztek fel számtalan olasz hírességet, akik nem feltétlenül testesítették meg az akkori kor klasszikus szépségideáljait. Elég csak Sophia Lorenre, Gina Lollobrigidára, vagy éppen Anna Magnani színésznőkre gondolni.  

Paola Torrente kétségkívül az idei Miss Italia választás igazi győztese. Ha elég ambiciózus, nagy népszerűségre tehet szert, hiszen róla már most többen beszélnek, mint a győztes Rachele Risalitiről, akit legfeljebb azért fognak számon tartani egy ideig, mert nagyon hasonlít az olasz fociválogatott volt szövetségi kapitányára, Andrea Contéra.  

Miss Italia Curvy 2016 #me #finali #popularpic #kiss #love #like4likes #followme #popularphoto #popularpic #likeforlikes #likeforlike #likeforfollow #follow4follow #followforfollow #misentomiss #follow4follow #like4follow #follow4follow #numero26 #votatemi #follow4follow

See this Instagram photo by @paola93_ * 622 likes

„Miss Domborulat” sikere mindenképpen fontos üzenet, hiszen leszámol a szépségversenyek sztereotípiáival. Tök jó lenne, ha a hazai királynő választások is nem a botrányokról, hanem a hasonló, bátor húzásokról lennének emlékezetesek. Persze Miss Torrentét nehéz lesz felülmúlni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr7611705235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.15. 09:30:56

Szó se róla, gyönyörű. Most. Majd nézzük meg két gyerek után!

Szalay Miklós 2016.09.15. 11:29:44

A következő linken letölthető egy írás, mely összfoglalja, amit a testi szépségről, annak működéséről, szerepéről, hatalmáról, külső és belső kapcsolatáról tudni kell:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid064

(A legfelső sor a kép tetején, "Egyebek (A világ működése - Ember)". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ. Ezért is ilyen furcsa a cím.)

Advanced Flight 2016.09.15. 13:44:03

"akik nem feltétlenül testesítették meg az akkori kor klasszikus szépségideáljait."

Mi ez a hülyeség? Gina is, Sophia is pontosan az akkori szépségideált testesítették meg. Szép arc, homokóra alak, hipernőiesség.
A képen látható XL-es csaj meg pontosan addig vállalható, ahol a felirat kezdődik a fürdőruciján. Már úgy értem, hogy fentről indulva, természetesen :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.15. 15:04:53

Országos szépségversenyre ez nekem is túl sok, és nem is csinosan telt. Igazság szerint ebben a pózban a királynő combja sem olyan formás, mint amilyen lehetne, és ez nem a mai girnyó modellek dicsőítése lenne, csak "az ország legszebb nőjéhez" képest ez a lány nem elég hatásos. Pedig az olasz szépségek hatásosak szoktak lenni.
süti beállítások módosítása