PoorMode

divat+lélek

Fusson, ki merre lát! - Donatella Versace karriertanácsokat osztogat

2013. február 09. 15:21 - poormode

Donatella Versace a divattervezés (és persze a cégirányítás) mellett most már karriertanácsokat is osztogat fiatal, a nemzetközi hírnév kapujában álló divattervezőknek, miután felkérték a legtehetségesebb fiatal divattervezőnek járó rangos nemzetközi díj, az International Woolmark Prize zsűritagjának.

Az olasz divatikon a Vogue-nak adott interjújában megmondta a tutit: egy divattervező sikerét alapvetően a szenvedély, a személyes látásmód és hit (értsd: önelégültség) határozza meg. Legyünk jóindulatúak. Utánajártunk, hogy a Versace-recept alapján mire jutott Donatella, és milyen pályakép vár az eddig nagy presztízsűnek számító divatdíj 2013-as birtokosára, amely korábban olyan világhírű divattervezőket indított el a pályán, mint Karl Lagerfeld vagy Yves Saint Laurent.

et-vous-comment-trouvez-vous-donatella-versace.jpg

Új átok a divatiparban: "adjon neked tanácsot a Donatella..." 

 

Szenvedély. A Versace-ház az utóbbi időben nem igazán tudott nagyot dobbantani. A divatcég fiatal közönségét célzó Versus-vonala agonizál. Hiába a sok bejelentés, hogy ezzel vagy azzal a fiatal tervezővel fog együttműködni, ennek egyelőre semmi nyomát nem látni. Elnézve a kiválasztottak stílusjegyeit, talán jobb is, hogy a közös munka még nem indult be.

Személyes látásmód. A Versace-trendre jellemző barokkos minták, neonszínek és nemesfémek lerágott csontnak számítanak. A hasonló, nem túl eredeti ötletek szezonról szezonra felbukkannak a többi (olasz) divattervező kollekcióiban is.

Hit. Donatellát elnézve nincs kétségünk afelől, hogy elégedett önmagával. A hosszú éveken át tartó kábítószer-függősége miatt csontsoványra fogyott dívát a répa színűre szolizott bőre és az ahhoz "passzoló" hirtelen szőke hajkoronája azonnal felismerhetővé teszik, még hátulról, egy tömegrendezvényen, sötétedés után is.

Rendben, elfogadjuk, hogy Gianni Versace halála után nem volt egyszerű talpra állítani a céget, és a több éve húzódó válság sem kedvez a luxusiparnak. Ráadásul az olasz elit sem segíti a nemzeti divattermékek, így a Versace-darabok népszerűsítését. Donatella éppen ezért az olasz divatélet felülvizsgálatát sürgeti, mert pontosan látja, hogy az olasz piacnak nincs egy Katalin hercegnéje, akire egy komplett márkát fel lehet(ne) építeni. Így a Versace-nak az olyan vörös szőnyeges sztárok öltöztetése marad, mint Lady Gaga vagy Angelina Jolie, ami azért valljuk be, nem rossz teljesítmény (és reklám).

Ettől függetlenül őszintén bízunk abban, hogy bárki nyeri is a díjat a hat fiatal finalista közül, egyik sem fogja úgy végezni, mint Donatella Versace. A zsűrivel  kapcsolatos aggályainkat nem csillapítja az a tudat, hogy a döntnökök másik legismertebb tagja az egyentekintetű Victoria Beckham

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr555070220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása