PoorMode

divat+lélek

Rihanna: A Birodalom visszavág

2013. március 11. 14:58 - poormode

Nehéz volna pontosan követni, mi a Givenchy-ház szándéka: feldolgozni a Csillagok háborúja hetvenes-nyolcvanas évekbeli kosztümjeit, vagy egyenesen új jelmezeket gyártani Carrie Fischer, alias Leia hercegnő porontyairól készülő filmhez. Egyet azonban biztosan tudunk: Rihanna legújabb turnéjának fellépő ruháit még Darth Vader is megirigyelné...

RihannaCostumes2_v_11mar13_pr_b_426x639.jpg

"Messze, messze, egy távoli galaxisban" születtek Rihanna jelmezei

A karibi térségből származó énekesnő a napokban indult, Diamonds World Tour névre keresztelt 2013-as világkörüli turnéjának jelmezein akadt meg egy percre a szemünk. A fellépő ruhákat tervező francia divatház művészeti vezetője, Riccardo Tisci szerint Rihanna jelmezeiben a Givenchy Haute Couture illetve férfi kollekcióinak stílusjegyei ötvöződnek. A turné-kollekció legerősebb darabjainak a vad romantikát megtestesítő, földig érő fekete selyemköpönyeget tartja (amely egyúttal a koncertnyitó jelmez is), illetve a fekete-fehér, lakozott bőr melltartót és az ahhoz kapcsolódó, arannyal és Swarovski kristályokkal díszített, szatén "pata-nadrágot" és köpönyeget, amelyhez szegecsekkel kirakott, combközépig érő bőrcsizma dukál.

normal_0036.jpg

Rihanna: az Erő vele van...

Rihanna mostani jelmezei egyébként erősen hasonlítanak azokra a darabokra, amelyeket Madonna viselt a 2012-es Super Bowl döntő szünetében előadott produkciójában. Ami persze egyáltalán  nem véletlen, hiszen Tisci tervezte a pop nagyasszonyának említett kosztümjeit is. Ha jól megnézzük a fiatal popikon és az öregedés ellen minden lehetséges eszközzel küzdő Madonna Givenchy-gardróbját, még némi analógia is felfedező: Tisci mindkettőjükre köpönyeget és arannyal-kristályokkal/szegecsekkel kombinált szetteket aggatott. Hogy aztán melyiküknek áll jobban ez a stílus, mindenki döntse el maga.

madonna-givenchy-superbowl.jpg

Az eredeti trilógia...

Mi mindenesetre a Csillagok háborúja ünnepi jelmezeit látjuk a Givenchy-féle kosztümökben. És ha már tényleg lesz új film, javasoljuk Tiscit vezető jelmeztervezőnek. A nézők és a szereplők is jól járnának vele.

RihannaCostumes_v_11mar13_pr_b_426x639.jpg

Egy űropera jelmeze is lehetne

Forrás: a brit Vogue

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr395127776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása