PoorMode

divat+lélek

Vörös szőnyeges Oscarpedia

2013. február 24. 14:27 - poormode

Bejegyzés alcíme...

Természetesen mi sem maradhatunk le az év egyik legfontosabb vörös szőnyeges divateseményéről, a 85. Oscar-gála alkalmából tartott ruhamustráról, amelyet - hazai időszámítás szerint - hétfő hajnalban rendeznek meg hollywoodi Kodak Theatre-ben. 

Tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben több magyar celebpedia is összeállította az elmúlt évtized best of, illetve worst of vörös szőnyeges sorozatát, mi ezzel már nem is bíbelődnénk. Helyette, a jövőre koncentrálva, megpróbáltuk összeszedni a jelölt színésznők Oscar-esélyes gardróbjait. Kiindulópontként a jelöltek korát, nagyestélyis öltözködési szokásait és szponzoraik felé tett kötelezettségvállalásaikat vettük figyelembe, meg persze a brit Vogue jóslatait.

Lássuk, hogy mire számíthatunk a díjátadó estélyén az ifjú Titanilláknál és az érett színésznőknél! Non-plus ultraként Emmanuelle Rivával és a kimondhatatlan nevű "gyermekszínészővel" is foglalkozunk!

 

Az ifjú Titanillák

Jennifer Lawrence, a Miss Dior arca minden valószínűség szerint Raf Simons valamelyik Dior Haute Couture darabjában fog pompázni a díjátadón. Őszinték leszünk: szívesebben látnánk a fiatal, bájos színésznőt egy elegáns Oscar de la Renta kreációban, mintsem egy unalmas Simons/Dior modellben. Azonban tartunk attól, hogy Lawrence menedzsmentje nem lesz ennyire vagány (és pénzügyileg felelőtlen), hogy ezt meglépje…

jennifer lawrence.jpg

 

Vörös hajú, szeplős nőként Jessica Chastain elég merész darabokat szokott viselni. Láttuk már ordító pirosban, gyöngyfényű „hercegnős” ruhában, fekete flitterben, és még sok minden másban. Igazi kaméleonként egy könnyű, letisztult fazonú, fehér Alexander McQueen darabban tudnánk őt elképzelni az Oscaron, aztán persze lehet, hogy egy jóval dögösebb szettben fog megjelenni.

Jessica Chastain.jpg 

Anne Hathaway, amióta lefogyott Fantine szerepéért, mindenféle merész (mini)kreációban mutatkozott. Az Oscar kapcsán úgy gondoljuk, hogy hű lesz jóbarátja, Valentino kreációihoz, aki egyébként a színésznő menyasszonyi ruháját is tervezte. Az olasz divatmogul minden bizonnyal flitterbe burkolja majd jól fizető kliensét, egy „A”- vonalú, klasszikus estélyi formájában… De legalább a csillogó árnyalatok passzolni fognak a szobrocskával!

Anne Hathaway.jpg

 

Amy Adams általában Giambattista Valli ruhákban nyomul. Várhatóan az Oscar-gálára is az olasz divatház egyik darabját fogja választani. Ennek ellenére szívesen megnéznénk őt egy igazi vörös-dögös szettben is, amelyet a Marchesa kínál. Csak bízni tudunk abban, hogy Adams (vagy a piros betűs eseményekre felfogadott stylistja) időtöltésképpen néha felcsapja a Vogue-ot…

Amy Adams.jpg

 

 Az érett színésznők

Naomi Wattsról köztudott, hogy nagy Stella McCartney  rajongó. Nem tartjuk kizártnak, hogy most is a brit divattervezőnő egyik darabjában fog fel-alá vonulgatni a vörös szőnyegen. Ettől függetlenül, alkatának köszönhetően bármi jól áll neki. Hátha gondol egyet, és a nőiességet rendkívüli módón hangsúlyozó Alexis Mabille modellre esik a választása!

Naomi Watts.jpg

 

Helen Hunt - Wattshoz hasonlóan - rendkívüli jó testi adottságokkal rendelkező színésznő: karcsú teremtésként szinte bármilyen szabásvonalú estélyiben menetelhet, ücsöröghet. Általában a flancnélküli, puritán fazonokat részesíti előnyben. Az Oscarra egy sokat sejtető, átlátszó Monique Lhuillier fekete estélyit néztünk ki neki!

Helen Hunt.jpg

 

A szépkorúak

Sally Field a Golden Globe-hoz hasonlóan az Alberta Ferrettire  bízza a ruhaválasztást. Elnézve az olasz  divatcég kínálatát, biztosan nem fogunk csalódni Fieldben az Oscar felvonuláson, aki annak ellenére, hogy belépett a hatodik „X”-be, nagyon jól tartja magát. Field minden bizonnyal, egy modernebb szabásvonalú estélyit fog választani a nagy eseményre, hogy jobban elhatárolódjon kosztümös, Oscar-jelölt karakterétől. Mivel támogatjuk Field ezirányú törekvését, szíves figyelmébe ajánljuk a lenti Zac Posen darabot!

Sally Field_1.jpg

 

Az ausztrál Jacki Weaver szintén a hatodik „X”-ben lévő művésznők táborát erősíti. A Golden Globe-on látottak alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy Field-del ellentétben Weaver a habosabb-babosabb, színesebb kreációkat szereti. Tekintettel arra, hogy a brit énekesnőhöz, Adelehez, hasonló testi adottságokkal rendelkezik, úgy véljük, hogy egy csalafinta McCartney darabban nagyon jól mutatna az Oscar-gálán. Aztán persze lehet, hogy a Golden Globe-on viselt zöld ruha után, egy neonsárgát választ az Oscar-gálára.

Jacki Weaver.jpg

 

És a non-plus ultrák

Emmanuelle Riva a  valaha volt legidősebb Oscar-díjra jelölt színésznő. A szerelmem, Hiroshima sztárja megítélésünk szerint a - francia Oscar díjátadásnak számító - César-gálán viselt egyszerű szabású, piros monokróm ruhához hasonló öltözékben fog megjelenni a vasárnapi eseményen. A divatmogulok szerint a francia sztár, a színésznőhöz korban közelebb álló Carolina Herrera amerikai divattervező egyik rá igazított darabját fogja viselni a gálán. (Végül is mindegy, hogy mi lesz rajta, úgy is az aranyszobrocskán van a hangsúly, amit szerintünk a francia színésznő el fog happolni Chastain elől! De ne legyen igazunk…)

EmmanuelleRiva_CarolinaHerrera_Spring_2013.jpg

 

Quvenzhané Wallis a maga kemény tíz évével a legifjabb Oscar-díjra jelölt „színésznő”! Gyerekként minden megengedett számára, még egy H&M-es pizsamában is elmehet a gálára, elnéznénk neki! De ezt nem fogja megjátszani, mert zsenge kora ellenére előszeretettel öltözködik „csajosan”. Az Oscaron is valami „hercegnős” fazonú ruhát várunk tőle, ami akár egy átalakított Chanel-darabot is jelenthet, hiszen köztudott, hogy Lagerfeld szívesen tervez a királyi és celeb csemetéknek (is) mini-szetteket.

untitled.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr395101316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása