PoorMode

divat+lélek

Divattippek nyárra

2014. március 12. 09:13 - poormode

Az idei tavaszi/nyári trendkörkép nem sokban különbözik a tavalyi kínálattól, már ami a szokásos fast fashion láncok fagyi- és púderszínű kínálatát illeti. Ha  igazán divatosak akarunk lenni, és követni a nagy divatházak trendjeit, akkor elég lesz néhány alapszabályt betartani. Lássuk is az idei divattippeket!

bunda.jpg

Bunda – Hordjunk bundát nyáron is! És ez nem vicc… A nagy olasz divatházak (a Prada, Dolce &Gabbana és a Miu, Miu) szerint garantált a siker, ha minél élénkebb bundába tekerjük magunkat nyáron. Bár mi nem ajánljuk a szabadtéri eseményekre, hiszen mégis csak megsül bennük az ember, de az éjszakai partikra azért nem teljesen eszement ötlet bundában érkezni… Fesztiválokon, laticel helyett például még a sátrakban is hasznát vehetjük!

graffiti.jpg

Graffiti – Le a csíkokkal, fel a graffitikkel! Szerencsére a nagy múltú divatházak is kezdik levenni napirendről a tengerész mintákat utánzó csíkos szörnyűségeket, amelyek csak szélesítik az ember lányát. Helyette a street fashion állandó háttereivel, azaz a graffitikkel díszített darabokat kínálnak. Éljen a Céline, a Prada és a Chanel újító ötlete! Igaz, egy vadabb bulin fennáll a veszélye, hogy összetagelve ébredhetünk…

etno.jpg

Etno – Ha nincs pénzünk, nyaraljunk itthon! Az ember egy bizonyos kor után felismeri, hogy biztosan lesznek olyan a helyek a világban, ahova anyagi okok miatt soha nem fog eljutni. Ha mégis azt a látszatot szeretnénk kelteni, hogy elutaztunk valahova nagyon messzire, ami menő, akkor elég lesz beszerezni egy latin-amerikai, afrikai, esetleg japán minták inspirálta Valentino, Givenchy vagy McQueen darabot. Persze itt jegyeznénk meg, hogy egy egzotikus utazás és a márkás felső beszerzése nagyjából egy árkategóriában fekszik…

dzsungel.jpg

Városi dzsungel - Éljenek a városi amazonok! Vannak, akik egész nyáron robotolnak a városban, és egy pillanatra sem állhatnak meg, mert vagy szükség van rájuk, vagy nincs más választásuk. Rájuk gondolhatott az Armani, a Hemés és Marc Jabcobs, ezeket a „városi dzsungelharcosoknak” szánt, kissé szürke overallokat tervezhették…

kék.jpg

Kékség – Ha nyár, akkor vízpart! Ez akár a Julien David, Olympia Le-Tan és a Kenzo divatházak mottója is lehetne, hiszen a tavaszi/nyári kollekciójuk egészét a víztematika inspirálta. Aki híve a vízparti nyaralásoknak, az mindenképpen szerezzen be egy égszínkék darabot.

kocka.jpg

Geometria – Csak semmi matek nyáron, vagy mégis?! Habár a nyár pont a lazulásról szól, néhány divattervező ezt másképp gondolhatja. Ezért dobhatott Valentino, Fendi és Paul Smith a matektanárok kockaságát megszégyenítő darabokat a kifutóra. És, akkor a nyári pepita szerkókat még meg sem említettük! És ezeknek a szetteknek megvan az az előnye is, hogy egy unalmasabb bulin nem kell kockás lapot keresni az amőbához…

Diszkó.jpg

Diszkó – Dancing with the stars! A nyári esték azért jók, mert nonstop lehet fesztiválozni, fröccsözni a barátokkal, vagy akár egy jót táncolni. Ha mégis ez utóbbi mellett döntünk, akkor mindenképpen szerezzünk be egy flitterekkel teliaggatott szexi ruhát! A Tom Ford, Saint Laurent és Versace darabokban tuti biztos, hogy nem marad el a siker! És legalább hazafelé sem kell attól tartanunk, hogy nem lennénk elég jól kivilágítva az éjszakában!

És akkor természetesen komment nélkül mutatnánk be azokat a trendeket, amelyek a klasszikus női tavaszi/nyári gardróbok állandó kellékeit képezik. Jöjjön hát a púderrózsaszín, a pöttyös és a fekete-fehér kombinációk tömkelege. Csak képekkel.

puder.jpgpöttyös.jpgblack.jpgwhite.jpg

Forrás: francia Vogue

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr945854158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása