PoorMode

divat+lélek

Amit csak Lagerfeld tud a nőkről

2013. augusztus 06. 16:57 - poormode

Bejegyzés alcíme...

Megjelent a Harper’s Bazaar 2013-as divatmelléklete. Amolyan "óda a nőkhöz”. A több oldalas divamelléklet  képeit a Chanel-ház művészeti vezetője, Karl Lagerfeld készítette, akinek az volt a célja, hogy híres színésznőkőn és modelleken keresztül a nőiség különböző oldalait mutassa be. Bár nem mindegyik címkével értünk egyet, érdekes összeállítás, rendkívül elegánsan megkomponált divatfotókkal. Külön dicsérendő, hogy a modellek egy része nem a 16-30 évi közötti korosztályt képviseli, sőt még csak nem is a 90-60-90 arányokkal megáldott szépségek táborát erősíti.

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-chihara-okunugi-xln.jpg

 

Bár fenti állításunknak némileg ellentmond, hogy rögtön három olyan modellnek állt színésznőt mutatunk be, akik valószínűleg megfelelnek a fent jelzett paramétereknek, a folytatásban bemutatjuk azért az érdekesebb arcokat is. Scarlett Johansson amerikai színésznő a divatportfolió nyitó darabja. Sajnos Marilyn Monroe-ként aposztrofálja a neves brit divatmagazin, de ha jobban megnézzük, nincs is benne semmi Marilynes. Véleményünk szerint Scarlett Johansson jobban rájátszott a pin-up díva stílusára, amikor a Dolce&Gabbana arca volt, mintsem ezen a fotón.

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-scarlett-johannson-xln.jpg

Dolce-and-Gabbana-Scarlett-Johansson-Makeup-Collection-Spring-2010-Campaing-lipstick.jpg

Dakota Fanning színésznő a feledhetetlenséget, míg Lily Collins brit színésznő a zsenge ifjúságot, az első „pírt” testesíti meg a képeken. Fanning címkéjével megint vitatkoznánk, ezért inkább Collinsra koncentrálunk, aki valóban meseszerű, zsenge figura. Tényleg emlékezteti az embert fiatal felnőtt éveire, a még csak bimbózó nőiségére. Collins egyébként ragyogóan néz ki a pöttyös, csíkos összeállításában, akár egy velencei porcelánbaba, akit kölcsönadtak az Alice Csodaországban c. film készítőinek.

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-dakota-fanning-xln.jpg

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-lily-collins-xln.jpg

Kedvenc összeállításaink a fiatal-idős modellpárokat bemutató fotók. Mindkét képen egy a pályája elején, illetve „végén” járó modellpárost láthatunk. Az első képen Carmen Dell’Orefice 82 éves modell szinte Szűzanya pózban okítja ki a több évtizeddel fiatalabb kolleginát az élet buktatóiról, míg a másik fotón – ahol gyakorlatilag ugyanez a koncepció jelenik meg, csak ázsiai kivitelben – a hatvanas évek Kínájának első számú exportcikke, China Machado portugál származású kínai modell 83 évesen néz magabiztosan a kamerába a nála jóval fiatalabb ázsiai, szőke modellel, Soo Joo Parkkal az oldalán.

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-carmen-del-orfice-xln.jpg

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-soojoo-park-xln.jpg

A Harper’s Bazaar divatanyagának szexepilje, hogy a divatvilágra jellemző klisékkel is játszik: ezért látható közösen az egyik fotón egy plus size modell egy „normál” adottságokkal rendelkezővel (persze azon is vitatkozhatnánk bőven, hogy a modellszakmában a „normál” méret mekkora becsapás…), míg a másik fotó a magasságok közötti különbségeken élcelődik.

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-ashleigh-good-xln.jpg

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-xiao-wen-erika-ervin-xln.jpg

A kedvenc fotónk, és egyben a divatmelléklet szerintünk legütősebb eleme Gabourey Sidibe amerikai színésznőről készült. A boldogság ára főhősnőjének magabiztosságát még Lesotho királya is megirigyelhetné, olyan őserő sugárzik az egyébként valóban nem sudár teremtésből. Karl Lagerfeld jól elkapta a vörös bársonyba és bőrbe burkolt Sidibe parancsoló tekintetét.

hbz-september-2013-carine-roitfeld-collections-gabourey-sidibe-xln.jpg

Összegzésképpen a Harper’s Bazaar 2013-as divatmelléklete példaértékű, hiszen teljesen másképp közelíti meg a nőkről nőknek szóló divatot. Már csak egy kérdés motoszkál a fejünkben: vajon a divat nagy megmondóembere, a mindenkit előszeretettel kritizáló Karl Lagerfeld hogyan dolgozhatta fel, hogy ezúttal nem kizárólag csontkollekciókkal kellett dolgoznia?

 

További képek és forrás: Harper's Bazaar

 

***

Ha tetszik a blogunk, biztasson minket a folytatásra!

Szavazzon a poormode blogra a Goldenblog verseny életmód kategóriájában! Egy klikk Önnek, egy szelet bizalom nekünk :)

Ígérjük, megháláljuk!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr555447672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poormode 2013.08.07. 13:58:36

@doggfather: neked melyik tetszik a legjobban?
süti beállítások módosítása