PoorMode

divat+lélek

Szépségkirálynő-trend: ki lesz a magyar győztes?

2013. június 22. 15:55 - poormode

Update: Megvannak hazánk szépségkirálynői! A Miss World címet Rákosi Annamária, a magyar Miss Universe koronát pedig Kárpáti Rebeka nyerte!  A műsor pikantériája, hogy az egyébként közönségdíjas Kocsis Korinna visszautasította a harmadik helyezettnek járó  Miss Intercontinental címet. Kérte, hogy a negyedik legtöbb szavazatot szerző lány kapja a titulust. Ezt azonban a verseny szabályai nem tették lehetővé.  A Velvet információi szerint a zsűri végül, műsoron kívül úgy döntött, hogy mégis megkapja a Miss Intercontinental koronát a verseny negyedik helyezettje, Tímár Brigitta.

Nem véletlen, hogy Kocsis visszautasította a harmadik helyezettnek járó címet hiszen 2009-ben már  egyszer elnyerte, amely akkoriban Miss Earth címen futott. Kocsis lemondásának okairól és 2009-es győzelméről itt olvashat bővebben.      

*

Szombaton választják meg Magyarország szépségkirálynőjét. A koronajelölteket már agyonreklámozta az összes létező médium, így sok újdonságot már nem is feltétlenül tartogat a nagy megmérettetés estje. Július 1-től azonban Magyarország látja majd el a visegrádi országok (V4) elnökségét, ezért utánajártunk, hogy kik nyertek Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban. Hátha kapaszkodókat adhatunk még ezzel a politikailag korrekt összeállítással a bizonytalan szavazóknak és a szakmai zsűrinek. Egy a jelszónk: a világbéke!

Az internetnek hála alaposan végigmustrálhattuk a magyar szépségverseny döntőseit. Volt, aki kifejezetten szimpatikusnak, talpraesettnek, mi több, emberinek tűnt. De sajnos akadt olyan is, akiről villámgyorsan elkapcsoltunk. Biztosan bennünk van a hiba. Azt is hozzá kell tennünk, hogy kicsit túl szolibarnának találjuk a döntős lányokat, amit nem nagyon díjazunk, elvégre Rubint Rékából egy is elég. Ráadásul a gyöngyházhatású rúzs sem tartozik a kedvenc sminkfortélyaink közé, és nem is mutat igazán jól az alapvetően mediterrán típusú hölgyeken. Szerencsére azért tényleg akad egy-két igazán bájos, képernyőérett arc a döntősök között. Reméljük, egyik-másik jelöltnek sikerül is megkapaszkodnia a médiavilágába. 

Sikersztorizgatások helyett egy kisebb szépségkirálynő-körképpel szeretnénk megajándékozni kedves olvasóinkat. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a nagy verseny előtt legyen valamennyi viszonyítási alapunk arról, hogy a visegrádi országokban (Csehország, Szlovákia, Lengyelország) milyen hölgyek nyertek, kik lesznek térségbeli ellenfeleink az őszi, indonéziai rendezésű világversenyen.

Miss Slovensko  2013

KAROLN~2.JPG

Karolina Chomistekova nyerte északi szomszédunk áprilisi szépségkirálynő-versenyét, ő fogja képviselni hazáját a Miss World versenyen. Állítólag nagyon jól beszél nyelveket (angol, francia és orosz), jelenleg a szlovák Közgáz hallgatója. Nekünk ő az egyik kedvencünk! Nagyon szép a szeme!

Slovakia 2013.jpg

Tuti tanács a magyar zsűrinek: ne csak dadogjon, tényleg tudjon beszélni angolul a magyar nyertes!

Miss Ceska 2013

GA9B0B~1.JPG

Habár Gabriela Kratochvilova nyerte el a Miss Ceska címet, nem ő fog dél-kelet Ázsiába utazni, hogy a cseh sör után a cseh hölgyek szépségét is propagálja. Talán jobb is, hogy otthon marad: nem kell egy újabb klón Osvárt Andreából a visegrádi térségben… Csehországot a fülbemászó nevű Lucie Kovandova fogja képviselni, akinek az útját állítólag Ornella Muti olasz színésznő egyengeti. Lehet, hogy máris szélbe fordult az a bizonyos hajó?

Miss-World-Czech-Republic-2013.jpg

 Tuti tanács a magyar zsűrinek: legyen könnyen kimondható a magyar királynő neve!

Miss Polski – 2012

Miss-Polski-2012-Katarzyna-Krzeszowska-1.jpg

Lengyel barátainkat a tavalyi szépségkirálynő, azaz a 2012-es Miss Polski győztese, Katarzyna Krzeszowska fogja képviselni. Sok infót nem találtuk róla, legyen annyi elég, hogy szép hosszú a haja, és szeret sportolni (mondjuk mindegyik királynőjelölt ezt nyilatkozza). Egyébként a Miss Polski 2013-as döntőjére a jövő hétvégén, június 29-én kerül sor. Reméljük, hogy a lengyel lánnyal sem kell majd számolnunk a világversenyen, mert semmi extra…

Miss-Polski-2012-Katarzyna-Krzeszowska-2.jpg

Tuti tanács a magyar zsűrinek: ha nem is egy világszépe, legalább legyen megjegyezhető a magyar szépségkirálynő!

 +1: A fenti paramétereket figyelembe véve, mit gondoltok/gondolnak, ki felel meg a magyar Szépségkirálynő címének? (Nem kérünk lehetetlent, nem csak a mezőnyből lehet választani!)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr145373205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liquid_Night 2013.06.23. 01:32:40

El kéne dönteni végre, hogy Miss Bikinit, Miss Hamvastestű Tutajosszeműt, vagy Miss Egzotikarc-ot választunk.

Mert ha kivesszük a "szépség" eufemizmusából azt, ami alapján viagrafüggő középkorú hájfejek tizenéves lányokat osztályoznak, akkor egy olyan ideál marad aminek itt igazából csak a lengyel csaj tesz eleget. Nyilván nem tesz eleget egy vidéki diszkó felspanolásához szükséges követelményeknek, de egyes ettől eltérő, fura szemléletek még ezt a fajta nyílt, tiszta jelenést énekelték meg szépségként...
süti beállítások módosítása