Miért öltözik Katalin hetvenéves nyanyának?

– teszi fel a kérdést a brit divatbulvár. Az angol sajtó rendszeresen elemezgeti Vilmos nejének ruhatárát, és arra jutott, hogy a harmincöt éves hercegné úgy öltözködik, mint a királyi család hetven körüli asszonyságai. Sokak szerint Katalin nemcsak a királynőt, hanem Kamilla stílusát is koppintja. Sőt, olykor egyenesen Anna hercegnőnek (a királynő hetvenhez közeli lányának) öltözik.

nyito_2.jpg

Esztétikai szempontból nem igazán hízelgő a fenti megállapítás Katalinra nézve: hiszen copyzni a lassan száz éves királynő gardróbját inkább kínos, mint vicces. Kamillából ihletet meríteni fölösleges, hiszen sohasem volt egy divatikon, és a szigorú fejű Anna hercegnő sem a nőiesség szobra. Viszont tényleg sok a hasonlóság Katalin és a matuzsálem korú Windsor rokonok megjelenése között. De vajon miért öltözködik nyanyásan a harmincas Katalin?

1_4.jpgKamilla és Katalin

Brit stylistok szerint a fiatal hercegné önbizalomhiánnyal küzdhet, ezért másolja az idősebb hölgy rokonok megjelenését hivatalos eseményeken. Úgy látják, hogy Katalin nem mer újítani, ezért merít ihletet az idősebb női rokonok ruhatárából, és inkább követi azokat az öltözködési hagyományokat, amiket a királynő a maga több mint kilencven évével, valamint a hetven felé közelítő Kamilla és Anna hercegnő kialakított az elmúlt évtizedekben. Jól bevált receptekről van szó, ahol nincs meg a bukta lehetősége.  

5_3.jpgKirálynő és Katalin

Valahol persze természetes is, hogy Katalin igyekszik megfelelni a társadalmi pozíciójából fakadó öltözködési protokollnak, ami alatt leginkább a színekkel való játékot vagy a ruha hosszának visszafogottságát kell érteni. Ha rosszul választ az üzenetértékkel bíró színkombinációk közül, legfeljebb megszólják, de ha a széltől fellibben a szoknyája (erre volt már példa), az azért ultra kínos tud lenni. És akkor jön a botrány meg a dorgálás. Szakértők szerint a hercegnében van egyfajta megfelelési kényszer, ezért sem kockáztatja megjelenését. Nem akar egy második Diana lenni.

4_4.jpgAnna hercegnő és Katalin

A divatguruk ettől még úgy látják, hogy Katalin nyugodtan feldobhatná fiatalos kiegészítőkkel megjelenését, ezzel is hangsúlyozva a generációs különbségeket. Sőt, azt javasolják, hogy bátran nyúljon élénkebb, erősebb színekhez, fiatalosabb fazonokhoz. Példaként említik Charlotte Casiraghit – Grace Kelly unokáját, a monacói herceg unokahúgát – aki jól tudja kombinálni az otthonról hozott hercegi stílust a mai modern divatirányzatokkal. (Nem hiába ő Karl Lagerfeld egyik múzsája!)  

Hogy Katalin fog-e változtatni a jól bevált, ámde nem túl izgalmas öltözködési stílusán, majd idővel kiderül. Kíváncsi vagyok, hogy húga közelgő esküvőjén, saját családja körében mennyire lesz önmaga!

 UPDATE: Windsor-matrónának öltözött Katalin hercegné húga esküvőjén!

gty-pippa-middleton-wedding-14-jc-170520.jpg

Fotók forrása: Dailymail