PoorMode

divat+lélek

Tavaszváró trendek – fast fashion körkép

2013. február 02. 13:46 - poormode

A nagy divatházak 2013-as tavaszi/nyári kollekcióit bemutató divathetek után munkába lendültek a névtelen szabómesterek a Mango, a Zara és a H&M sötét pincéiben... Az eredmény magáért beszél. Összeszedtük azokat a 2013-as tavaszi és nyári trendeket, amelyek hamarosan felbukkannak a fast fashion üzletekben is – és persze azokat is, amelyek biztosan nem.

372239c0-7788-43fa-9ee7-6c42dd7bf7e1wallpaper.jpg

 

Elöljáróban annyit, hogy jó időszak köszönt ránk idén tavasszal, hiszen mindenki megtalálhatja majd azokat a fazonokat, színeket és mintákat, amelyek kiemelik egyéniségét. Csak győzzük kivárni a tél végét!

Éljen Twiggy és a miniruha! Tavasszal előkerülnek a szigorúan térd feletti, trapéz alakú miniruhák és miniszoknyák. Kisebb lehűlés esetén ajánlott az egy- vagy kétsoros színes ballonkabát viselete is! A 60-as éveket idéző fazonok újbóli reneszánszát Louis Vuittonnak, Moschinónak és Michael Korsnak köszönhetjük. A Mango online katalógusa alapján miniruha biztos lesz idén tavasszal is, szuper színes kivitelben (is)! 

TWIGGYsixties_6360_north_883x.jpg

 

Zebrák előnyben! Amíg a tavaszi és nyári kollekciók bemutatásakor Vuitton óriáskockákat, addig a Dolce&Gabbana tervezőpáros csíkokat villantott. Az elmúlt időszakokban már láthattunk a polcokon pár széles, vízszintes csíkozású pulcsit, kardigánt és tengerészcsíkos sportzakókat is. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a csík már önmagában sok(k), ezért reméljük, hogy kevés zebraszett kerül tavasszal a fast fashionok polcára! A Zara tavaszi és nyári kínálata azonban rácáfol ízlésünkre…

ZEBRArayures_9147_north_883x.jpg

 

A pöttyös az igazi! Az apró pöttyök divata az 50-60-as évek filmjeitől indult, de ma már kevesen merészkednek az utcára talpig pöttyben. A magyar menyecskeruhák persze még ezt is megtűrik magukon... Mindenesetre a Chanel és Giorgio Armani is pontosan tudják, hogy a nők szeretik a klasszikus, már-már divattörténeti mintákat. A mostani tavaszi és nyári pöttytrendet leginkább a fehér alapon táncoló fekete borsók jellemzik. Erre építhet a Zara is, hiszen új kollekciójából nem hiányoznak a pöttyök sem (csíkossal együtt tilos!).

PÖTYpois_8813_north_883x.jpg

 

Hawaii az élet! Hála Kenzonak, idén is tarolni fog az "amerikai gypsy-minta", a hawaii! A H&M már be is mutatta az öko-kollekció egyes darabjait (igaz, nem nekünk, hanem a francia Vogue-nak). Minden van benne: virágminták, állatkák, strasszkövekkel díszített shortok, pillangós ballerina cipők, stb. (Megjegyezzük, hogy a H&M ezúttal is gondolt a fickókra.)

HAVAIIhawa___3202_north_883x.jpg

 

Szmoking. Legyen szó téli vagy nyári szezonról, a fekete mindig divat. Ezt a rendkívül egyszerű képletet a neves divattervezőkön (Lanvin, Dior, Céline) kívül a fast fashion láncok is tudják, ezért idén tavasszal is a polcokra kerül a szmokingszerű nadrág(kosztüm). Hiába, az egyszerű, férfias külsőt kölcsönző, letisztult darabok könnyen eladhatók, mivel jól hasznosíthatók az irodista világban meg a bulikon. Ez egy tuti biztos darab, és ezt tudja jól a Zara is.

SMOKINGsmoking_7107_north_883x.jpg

 

***

Külön fejezetet érdemelnek azok a trendek, amelyek valamilyen oknál fogva nem nyerték el a fast fashion láncok anonimitásba burkolózó divattervezőinek tetszését. Így ezek a fazonok biztosan nem gazdagítják majd gardróbjainkat. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga!

Kimonó-felsők. A tradicionális kelet-ázsiai öltözködési kultúráról – a Made in China feliraton kívül – keveset tudnunk. Egy időben divatban voltak a gagyi, ál-kínai mintájú, színes ruhák (na jó, az Ázsia centerben most is találunk ilyet), aztán egy-két gésás, mangás videoklipnek köszönhetően beszivárgott a távol-keleti nők apró szemét és porcelánbőrét hangsúlyozó smink. Sajnos nálunk az ázsiai hatás kizárólag ebben merült ki, noha ez az újraértelmezett kimonó vállmegoldás, amit a Prada mutatott be, sokaknak jól állna.

KIMONOkimono_9361_north_883x.jpg 

Fodrok. A fodros ruhák kislánykori énünkre emlékeztetnek, és mivel idén is nagy divatja lesz a romantikus szabású miniruháknak, nem is értjük, hogy Chloé, Gucci vagy Givenchy nyomán miért nem kerülnek elő a kényesebb női testrészeket elfedő fodrok. Lehet, hogy sokkot kapott a fast fashion divatvilág Pippa Middleton fodros ruháitól? 

FODROKvolants_2370_north_883x.jpg

 

Rojtos szoknyák. Habár menőbbnél menőbb divattervezők – mint Nina Ricci, Versace vagy Bottega Veneta – is bemutattak egy-két rojtos csodát, hozzánk sajnos ezek sem szivárognak le. A Zara kisfilmjében lehet látni rojtokkal díszített (akár mellvédőként is szolgáló) kardigánt, de azért az mégsem egy teljes testet takaró ruha. Pedig egyszer kipróbálnánk, hogy milyen táncolva hadonászni egy ilyen rojtos ruhában valamelyik romkocsmában. Addig is marad nekünk Csobot Adél rángatózása

ROJTOKfranges_6790_north_883x.jpg 

Forrás: a francia Vogue

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr525058340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2013.05.26. 22:09:56

Beperelhetnék őket a zebrák, mert a csíkost ők már többezer éve hordják.
süti beállítások módosítása