divat&lélek

PoorMode

Utolsó kommentek:

dare 2017.02.19. 21:54:36

@egysmás: Most bemásoljam ide a posztot.
Ha te többet tudsz dobj egy linket, mert akkor lehet nekem is könnyebb lesz értelmezni azt ami a te fejedben van most.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

egysmás 2017.02.19. 21:47:38

@dare: egy divattervező bemutatóján, a divatvilágban számító emberek nem akartak közösködni azzal a divattervezővel, akinek a kreációit a Fehér Házból promotálják.

Ezen mi a hihetetlen, elfogadhatatlan vagy felháborító?

Sajat jogán volt hülye a nő, és ennek a következményeivel szembesül.
Ebbe kár belekeverni Trumpot, az elnököt, mert ez nem róla szól.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

dare 2017.02.19. 21:39:41

@egysmás: A fehér házból promózott ruhák miatt köpködhetik, jól értem?
Tehát az ellenállás a ruha által vonatkozik Trumpra?
Azt ecseteljem neked hova vezet ez?
Szerintem tudod, csak trollkodsz még.

Csak idevágott a Ráhel sztori, lehet szidni felőlem ha bűnős.
Minden gyereket lehet szidni, aki az apja árnyékában bűnt követ el.
Viszont aki nem, azt hagyjuk már békén.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

egysmás 2017.02.19. 21:29:53

@dare: a saját lábon álló Ráhel köpködése sem biztos, hogy Orbán miatt történik.

Orbán többi gyereke pl. érdekes módon nincs a köpködöttek között.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

egysmás 2017.02.19. 21:26:19

@dare: Trump gyerekének a Fehér Házból promótálták a cuccait.

Ez egy olyan dolog, ami miatt okkal, és saját jogon köpködik. Őt.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

dare 2017.02.19. 21:15:18

@Attilajukkaja: Teljesen mindegy mit érzel az apja iránt, a gyereke nem hibás.
Önálló ember, önálló gondolkodással, önálló lélekkel, egy teljesen más ember.
Én elborzadva olvastam a történelemben miket tettek azokkal a gyerekekkel, akiknek az apja valami bűnt követett el.
Mi a F.sz közük van hozzá?
Ne ferdíts el boldogtalan meg puccos buli irányába, mert elveszed a figyelmet a lényegről vele.
Ami nem más, mint a jó öreg kirekesztés.
Nincs mit tudni róla,nincs mit, csak a köpködés a lényeg.
Jogos, ott a pont.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

Attilajukkaja 2017.02.19. 21:09:18

@dare:
"Megvetendő ember porontya? "
Számomra az. Bocsi. :o)
Sokat nem tudok Tiffany Trumpról, csak hogy boldogtalan, amiért nem akarnak mellé ülni egy puccos bulin. Talán többet egyelőre nem is érdemes tudni róla, mert nincs mit. Az apját viszont tiszta szívemből megvetem.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

dare 2017.02.19. 20:53:45

@Attilajukkaja: Megvetendő ember porontya?
@menjünk a moziba be: Sólyom László aki nem akar kezet fogni?
Naszóval:
"Az apák bűnei a fiúkra szállnak."
Van aki úgy értelmezi a helyzetet, hogy még jó lenne a középkorban vagy az ókorban élni.
Mindenkinek van valaki akit gyűlöl.
Legyen ez Trump, Putyin, Gyurcsány, Orbán, Merkel, Hitler...tök mindegy kicsoda, a lényeg a gyűlölet írmagja ami belülről fűti az embert iránta.
Aki köpködné, kiközösítené bármelyiknek a gyermekeiket a társadalomból, az mégis milyen világban szeretne élni.
Nagyon rossz hírem van számukra.
El kell menni olyan országokba ahol még ez menő, mert itt már nem.
Ahogy Sólyom se köpködte (más se) Gyurcsánynak a gyermekeit.
Az persze más kérdés, hogy Ráhel azért kapja az ívet rendesen, de hát ez már csak ilyen (mert lop az is a szemét), mint amit most is látunk.
A lényeg: teljesen mindegy mit csinált az apjuk, kiket ölt meg, vagy robbantott fel, vagy éheztetett halálra, vagy családokat irtott ki...
Nem így kell tüntetni ellene, hogy is mondjátok, passzívan.
Aki így tesz, az kérdezze meg akár az emlegetett Sólyom Lászlót, hogy is kell ezt csinálni.
Lelkem rajta, de annak is aki mást érez.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

Kishableany 2017.02.19. 20:06:35

Dontsd mar el edesem, hogy dedos vagy gimis! A ketto kozott van vagy tiz ev korkulonbseg...

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

kolompa lole 1111 2017.02.19. 19:52:24

Én azért ülnék alatta is. :)

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

tomtyi 2017.02.19. 19:34:27

@CoolKoon:
Meglehet, nem olyan egyszerű. De ha a görögöknél kapnának el a tengeren bárkit, azt nyilván nem a legközelebbi török sziklán raknák ki, hanem szintén letárgyalt helyeken. De még csak a tengeren sem kell elkapni őket, hiszen a genfi egyezmény szerint Törökország után nem minősülnek menekültnek. Így Görögországból gyakorlatilag bárhonnan visszavihetők. Persze, politika. De éppen ez a hivatkozott politika képes arra, hogy most visszatartsa a nagy áradatot. Tehát a megoldás megvan, csak egy évvel korábban kellett volna alkalmazni. Ha úgy tetszik, a magyar határzár csak katalizátorként működött ezen politika létrejöttében.

„De pont a többmilliós USA-beli mexikói bevándorló közösség bizonyítja”, hogy több évtizedig nem vették túl komolyan a kérdést, mert jól jött az olcsó kisegítő munkaerő a háztartásokban. Az USA-mexikói szárazföldi határ 3300 km hosszú. Kicsit nehezebb védeni, mint akár a görög tengeri határt. Szerintem.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

CoolKoon 2017.02.19. 18:56:26

@tomtyi: "Pl. ahogy mostanában Líbiánál tervezik: nem az olaszokhoz viszik át, hanem visszaviszik Líbiába. Ezt lehetett volna a görögöknél is két éve." - Ez azért nem ilyen egyszerű. Az olasz partokat viszonylag könnyű védeni, hiszen hosszú, összefüggő a tengerpart, Líbia pedig messze van. Így hát akit visszavisznek Líbiába, jóval kisebb eséllyel fog újra próbálkozni. Görögország viszont egy teljesen más helyzet. Egyrészt nagyon közel van, másrészt pedig rengeteg a sziget, sekély a tenger stb. így sokkal macerásabb a határellenőrzés. Arról nem is beszélve, hogy Törökország közelsége miatt kicsit olyan ott a helyzet, mint az USA-mexikói határon: még ha valakit vissza is visznek, másnap megpróbálja újra. Persze, elsősorban a görögök a hibásak azért, hogy nem ezt csinálták, de attól még jóval nehezebb feladat ez.

"Szerintem elég nagy haditengerészete van az EU-nak, simán megoldhatták volna. Miért nem tették? Mert a német munkaadóknak kellett az akkor még képzettnek vágyott, a munkabéreket leverni remélt munkaerő." - Egymillió? Ugyan már! Szerintem az összeesküvéselmélet-gyanús magyarázatok helyett sokkal valószínűbb, hogy simán csak töketlenkedett mindenki. Pláne hogy Németországnak lényegében kommunista kormánya van.

"Láthatóan Görögország esetében majdnem tök mindegy, szétzilált-e vagy sem." - Ha tökmindegy lett volna, akkor nem pofázott volna az az ostoba osztrák taxisból lett kancellár meg Merkel. És akkor természetesen mindenki simán lezárta volna a határt, és hagyta, hogy Görögországban rekedjen az összes bevándorló. Viszont nem így történt.

"Ceuta és Melilla rossz példák, hiszen ott a tengeri utazás előtt lépnek már az EU területére. A tengert meg egyszerűbb lenne védeni." - De attól még igencsak jól példázza, hogy miért rövidlátó politika a "nem akarunk migráncsokot!"-elv propagálása, meg az egész probléma határzárral történő letudása. A migránsok ugyanis NEM fognak elfogyni. Ez látszik Ceutánál és Melillánál, de Görögországban is. Ha pedig az ostoba Erdogan megmakacsolja magát, akkor látszani fog a magyar határon is, bármennyit is pofáznak Vityacsászárék arról, hogy nem akarnak migránsokat. Igen, az erősebb határellenőrzés segíthetne. De pont a többmilliós USA-beli mexikói bevándorló közösség bizonyítja, hogy ez se oldaná meg teljesen a helyzetet (ahogy ott a fal sem).

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

CoolKoon 2017.02.19. 18:42:47

@midnight coder: "Csak azt felejted el, hogy sok embert megölni nem tűzfegyverrel lehet. Lásd szeptember 11, de vannak ennél _sokkal_ hatékonyabb megoldások is." - Jaa hát ugye azt a gépet is le lehetett volna lőni, még jóval New York légtere előtt....

"Igen, a 70-es évek közepén amikor recesszió volt." - Aha. Aztán később már nem volt recesszió. Akkor meg csak jól jöttek az "ottfelejtett" munkások...

"Munka van, de leginkább olyasmi, amit a hazai jómunkásemberek nem hajlandóak annyi pénzért elvégezni, vagy nem képesek elvégezni." - Igazán? Akikről én hallottam, azok csupa programozói meg rendszergazdai pozíciókban dolgoztak/dolgoznak Németországban. Meg a Határátkelő blogon volt egy tanár is.

"Az EU túl sokáig nem fogja úgy húzni, hogy az ipar Kínában, a szolgáltatások pedig Indiában." - Nem egészen. Az európai iparnak csak egy része költözött ki Kínába. A nagyobb része inkább Kelet-Európába ment, vagy oda se (sok német cég a mai napig német nyelvterületen tevékenykedik). Indiát meg fölösleges is említeni, hiszen a nyelvi akadályok miatt oda kizárólag csak amerikai (és -jóval kisebb részben- brit) cégek szerveztek ki munkát. Nálunk egyelőre még tudják, hogy minőségben India labdába se rúghat, és Kína is csak az összeszereléshez ért. Persze meglátjuk, hogy mi lesz később, amikor a kínaiak már komolyabb dolgokat is fognak tudni gyártani (pl. csipeket).

"Pl. a görögökkel sem igen tudnak mihez kezdeni" - Na és pont ezért nem forszírozzák a görögöknél a menekültek befogadását.

"most már lassan az olaszok is feliratkoztak erre a listára" - He?

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

Attilajukkaja 2017.02.19. 18:13:50

@tomtyi:
"ha valakik bojkottálják a cigányokat, és másik iskolába viszik a gyereket, azt azok, akikkel jelenesetben egyetértesz, rasszizmusnak minősítik"
Nehéz lenne Tiffany esetét összemosni egy kisebbséggel való rossz és hátráltató bánásmóddal.
Én nem a szülőket hibáztatom azért, mert elviszik a gyerekeiket, hanem az EMMIt és Balogh lelkészt azért, mert szorgalmazza Magyarországon az iskolai szegregációt. Mert mindent megtesznek azért, hogy a cigányság ne tudjon felzárkózni, mert a viselkedésük ellentmond minden keresztényi értéknek.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

tomtyi 2017.02.19. 17:59:57

@Attilajukkaja:
Hát persze. Ahogy fentebb írták: ha valakik bojkottálják a cigányokat, és másik iskolába viszik a gyereket, azt azok, akikkel jelenesetben egyetértesz, rasszizmusnak minősítik.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

tomtyi 2017.02.19. 17:58:17

@CoolKoon:
Biztonságos államok:
ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/european-agenda-migration/background-information/docs/2_eu_safe_countries_of_origin_hu.pdf
Az Egyesült Királyság szerint Mali biztonságos. Hiszen ott csak a Boko Haram és az IÁ tombol. Ukrajna szintén, mert ott meg nem folyik háború. De a pdf-ből kiderül, hogy nincs ilyen EU-s lista. És persze Törökország sincs nem biztonságosnak minősítve, hiszen akkor nemzetközi jogot sértene az EU a megállapodással.
De pl. Macedónia és Szerbia sok állam szerint biztonságos.

„Csak hát a nemzetközi jog már csak olyan, hogy mindig beleszól a politika.”
Meglehet. De a genfi

„mégis hogy akadályozod meg, hogy idejöjjenek?”
Pl. ahogy mostanában Líbiánál tervezik: nem az olaszokhoz viszik át, hanem visszaviszik Líbiába. Ezt lehetett volna a görögöknél is két éve. Szerintem elég nagy haditengerészete van az EU-nak, simán megoldhatták volna. Miért nem tették? Mert a német munkaadóknak kellett az akkor még képzettnek vágyott, a munkabéreket leverni remélt munkaerő.

Láthatóan Görögország esetében majdnem tök mindegy, szétzilált-e vagy sem.

Ceuta és Melilla rossz példák, hiszen ott a tengeri utazás előtt lépnek már az EU területére. A tengert meg egyszerűbb lenne védeni.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

Attilajukkaja 2017.02.19. 17:40:27

@tomtyi:
"És az hogy van, hogy Trump négyéves unokája miatt hisztiznek és bojkottal fenyegetőznek azok az anyukák, akiknek a csemetéje ugyanabba az oviba jár, ahová a kis Trump fog?"
Ez ugyanaz a jelenség, mint az Ivanka vagy Tiffany elleni bojkott. Semmi bajuk a gyerekkel, de a bojkott a véleményük egyik megnyilvánulása, ami az apjuk és a nagyapjuk ellen szól. Nem hiszti, hanem az egyik leghatékonyabb békés tiltakozási forma.

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot

CoolKoon 2017.02.19. 17:14:14

@tomtyi: "Érdekes, mert Merkel éppen azt kiabálja a világba, hogy nem a magyar határzár és a balkáni államok ezt követő hasonló eksönjei, hanem az EU és Törökország megállapodása állította meg a migránstömegeket." - Ez minden bizonnyal igaz, mert a migránsok egy ideje már nem jönnek. Magyarországig se. És hát ez a fentieket nem zárja ki....

"És a jog értelmezése alapján ki a lóf.szt érdekel, hogy Görögországban milyen gondok vannak? Vagy hogy utána Macedónia vagy Szerbia mennyi pénzzel rendelkezik? Érted?" - Értem. Csak hát a nemzetközi jog már csak olyan, hogy mindig beleszól a politika. És mint mondtam, egyelőre úgy néz ki, hogy azért van szükség a jelenlegi felállásra, hogy nehogy baj legyen. Vagy te szeretnél egy szétzilált Görögországot ide a szomszédba?

"Félmillió, már legalább hat éve kiutasított van még mindig Németországban. És erre jött rá a másfél-kétmillió." - Na és itt érkezünk el a másik problémához: mégis hogy akadályozod meg, hogy idejöjjenek? Elsüllyeszted a lélekvesztőiket az Égei-tengeren meg a Földközi-tengeren? Géppuskaállásokkal szereled fel a görög és az olasz partokat? Mert máshogy bizony nem megy. Nézd majd egyszer meg, hogy mi történik Ceutában és Melillában olyankor, amikor időnként párezer migráns megrohamozza az amúgy tízméteres kerítéseket....

Bejegyzés: Dedósan büntetik Tiffany Trumpot