PoorMode

divat+lélek

Jenny Packhammel zaboláznák meg Katalint

2014. február 18. 12:46 - poormode

Vajon miben fog tipegni Katalin hercegné idén ősszel? A kérdés különös jelentőséget kapott azután, hogy Anglia királynője a minap jelezte, meg kell reformálni a Windsor-ház reklámarcának gardróbját. Nekünk van egy tippünk, hogy ki lehet a befutó az udvarnál: minden valószínűség szerint Jenny Packham kreációiba fogják burkolni a fiatal hercegné lábát és dekoltázsát. Az ötvenéves, de legfeljebb negyvennek tűnő brit divattervező olyan elegáns kollekciót mutatott be a napokban rendezett New York-i divathéten, amely még a királynő konzervatív ízlésével is kompatibilis lehet.

00480h_426x639_1.jpg

Katalin hercegné az utóbbi időben gyakran választotta Packham visszafogott alkotásait. Emlékeznek az esküvő utáni szép türkiz ruhára, vagy az észak-amerikai úton viselt púder darabokra? Esetleg a trónörököst bemutató kék pöttyös kismamaruhára? Jenny Packham kellően konzervatív darabokat tervez, de azok mégsem unalmasak, inkább szofisztikáltak, sőt egészen meseszerű aurát kölcsönöznek viselőinek. Márpedig mesébe illő, de valós figurákra igencsak szüksége van a brit társadalomnak…

Kate-Hearts-Jenny-Duchess-Love-Affair-Packham-Gowns.jpg

A szigetországi tervező védjegye a klasszikus, A-vonalú hosszú estélyi ruha, amelynek hangsúlyos része a zárt, lábakat gondosan eltakaró, mégis sokat sejtető szoknyarész, valamint a vállakat fedő apró tüll és csipke. Valószínűleg nem véletlen, hogy Katalin választása (vagy az udvaré) egyre gyakrabban esik Packham valamelyik darabjára, hiszen tökéletesen megfelel a protokollnak, nem igazán „villantás-barát”, ami hasznos is lehet most, hogy a királynő elrendelte, „fenségesebben” öltözködjön a leendő királyné. Eddig Katalin be is tartotta a királynő útmutatását: az idei, első protokolláris kötelezettségén a brit divattervezőnő sötétkék ruhájában pompázott, amelyhez egyébként tökéletesen passzolt a Cartier tervezte, tucatnyi gyémánttal kirakott királyi nyakék.

kate npg.jpg

Packham tökélyre fejlesztett visszafogott stílusa valószínűleg annak tudható be, hogy 1988-ban alapított divatcégével eleinte menyasszonyi ruhákat tervezett. Márpedig az arák még az igencsak polgárpukkasztó Angliában is megadják a módját az esküvőnek, a nagy napon előkerülnek a kiskosztümmel kombinált fejdíszek, a konzervatív menyasszonyi ruhák, sőt a romantikus, meseszerű darabok sem ritkák. Packham menyasszonyait még a XIX. század elején játszódó Büszkeség és Balítéletben is el tudnánk képzelni, vagy akár egy királyi esküvőn.    

wedding-dresses-with-sleeves-jenny-packham-2012.jpg

Talán a hűvös elegancia az, ami a legjobban jellemzi 2014-15-ös őszi/téli szezonra készített kollekcióját is, amelynek zömét a letisztult, flitterekkel gazdagon díszített A-vonalú estélyik, illetve koktélruhák alkotják. Érdekessége, hogy messze elkerüli az őszi/téli szezon legjellegtelenebb, ámde annál kedveltebb színét, a szürkét. Bátran kombinálja azonban egy kollekción belül a púderrózsaszínt, a bíborvöröst, a citrom- és napsárgát, a babakéket, és persze a klasszikusan elegánsnak számító krémszínt és feketét. Mindezt úgy, hogy közben mégsem tűnik ízléstelen színkavalkádnak a kollekció.

00260h_426x639.jpg00300h_426x639.jpg00060h_426x639_2.jpg

A fazonok és a szabásvonalak terén persze nem újított Packham, továbbra is az egyenes vonalakat részesíti előnyben, legfeljebb itt-ott bukkan fel egy-egy abroncsos ruhára emlékeztető szoknyavonal. A felsők tekintetében viszont előkerültek a masnis, félvállas megoldások, amelyek igazán üdítően hatnak a sok „csónaknyak” mellett.

00420h_426x639.jpg00090h_426x639.jpg00110h_426x639_1.jpg

Mint minden kollekcióban, nála is akadnak azért kisebb-nagyobb félresiklások: egyes felsők a kilencvenes évek rapper-világát idézik, amelyek a hosszúszoknyákkal kombinálva egészen ízléstelenek. Nem is igazán értjük, hogyan pattanhatott ki Packham fejéből ez a kombináció… Lehet, hogy túl sokat beszélgetett a tervezési időszakban Stella McCartneyval, aki szereti XXL-es darabokba bújtatni a szebbik nem tagjait? Vagy csak meg akarja hódítani Beyoncét és barátnőit?! A babakék tollas kreációkkal, illetve a kapcsos koktél- és estélyi ruhákkal sem vagyunk kibékülve, de ez utóbbit egy merészebb stílusú nőn, mint például Lady Gaga, még el is tudnánk képzelni.

00100h_426x639.jpg00340h_426x639_1.jpg00290h_426x639.jpg

Mindent összevetve azonban meg kell hagyni, elég jó kollekciót tervezett Jenny Packham, aki a hercegnének hála, most már az amerikai piacon is jelen van.

Más kérdés, hogy ha már Katalinról és a divatról esik szó, mi sokkal szívesebben hallanánk már híreket a „Duchesse of Cambridge” márkanévről, amit a hercegnő tavaly tavasszal védetett le. Bár a brit udvar „fenséges” fordulatának ismeretében egyre inkább úgy tűnik, hogy Katalin saját ruházati márkája a mese…


Fotók forrása: Vogue

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr245812797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása