PoorMode

divat+lélek

Givenchy és a divatsajtó – csalfa ódák

2013. október 01. 13:06 - poormode

Az imént olvastuk a Divány.hu cikkét a párizsi divathét legújabb bemutatóiról, amelyben az állítják, hogy a nemzetközi szakmai lapok ódákat zengnek a japán-afrikai motívumok inspirálta, ógörög istennőkre jellemző legújabb Givenchy kollekcióról. Az ízelítő láttán gyorsan megnéztük a Givenchy-kollekció összes darabját, és arra jutottunk, hogy valszeg velünk van a baj…

nyitó_1.jpg

Mert egyszerűen képtelenek vagyunk felfedezni a Givenchy-kollekció erősségét: a kimonó-paszomány felsőrész csapnivaló, a felsliccelt szoknyák ódivatúak, a színvilág pedig inkább őszi, mintsem nyári. A félreszabott, többrétegű, hosszú ujjú zakók egyenesen visszataszítóak. Ráadásul, ha végiggondoljuk, nehezen elviselhető a nyári meleg egy ilyen felsőrészben…

_ON_0252_450x675_1.jpg

zakó.jpg

A melltartóval kombinált darabok a 90-es évek divatvilágának legrosszabb trendjeit idézik (melltájékot takaró csík-top), a flitteres és csíkos estélyik szintén felejthetők, a szőrme beemelését egy tavaszi/nyári kollekcióba pedig végképp nem értjük. A szárira emlékeztető darabok kifejezetten „kollekcióidegenek”, mintha semmi közük nem lenne az egész koncepcióhoz.

top.jpg

_ON_0396_450x675.jpg

_ON_0543_450x675.jpg

Az a sanda gyanúnk, hogy a Givenchy vezető tervezőjét, az olasz Riccardo Tiscit talán túlságosan is magával ragadta ez az egész sci-fi világ. Jó ideje ugyanis ő tervezi a popvilág nagyasszonyainak fellépőruháit: legutóbb Beyoncénak, Rihannának és Madonnának is álmodott egy nagyot. Olyan komplett gardróbot készített mindegyiküknek, amelyben a „futurisztikus hagyomány” dominált – azaz a történelmi giccs dominacsizmával, vagy éppen kimonóval kombinálva.

Valami hasonlót érezni most a ready-to-wear kollekciója láttán is: Tisci nem erőltette meg magát, egyszerűen összedobta a jól bevált receptet, hiszen a „fehérnép” mindig elájul egy kis afrikai meg távol-keleti cucctól… Rakott még bele egy-két csillogó bizbaszt, mert az jól mutat, pláne a pislákoló fényviszonyok között. Ennyi.

_ON_0384_450x675.jpg

_ON_0369_450x675.jpg

Nehezen hisszük el, hogy a vörös szőnyegen tipegők épp a 2014-es tavaszi/nyári Givenchy-kollekció testhez valóban tapadó, de a domborulatokat előnytelenül kiemelő ruháit választanák egy-egy igazi celebparádéhoz. A kollekció sokkal inkább illik a Csillagok Háborúja folytatásához, mintsem egy Oscar-díj átadásra.

Szerencsére azért bőven kínáltak olyan darabokat a divathetek, amelyek – függetlenül a nemzetközi divatsajtó állítólagos „ódáitól” – tényleg Vogue-címlapra valók, valóban érdemesek a figyelemre. Ígérjük, hamarosan bemutatjuk ezeket.

Képek forrása: www.style.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr455544787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása