PoorMode

divat+lélek

Mi lehet a leplek alatt? Megnyílt a világ első muszlim modellügynöksége!

2013. június 27. 09:04 - poormode

Bejegyzés alcíme...

Ha modellekről, szépségkirálynőkről esik szó, szinte azonnal a tökéletes 90-60-90 arányokkal megáldott női test jut az eszünkbe, amelyen minden egyes ruhadarab - legyen az nagyestélyi vagy falatnyi bikini - tökéletesen mutat. Nincs fölösleges hurka, itt-ott pihegő szőrszál és narancsbőr sem. A birtokolási és a tökéletesség iránti vágy keríti hatalmába az embert…

op9.jpg

Nailah Lymus, aki fantáziát látott a muszlim modellekben

Talán pont ez utóbbi miatt véljük úgy, hogy a modellszakma a nyugati világ egyik elengedhetetlen mellékterméke, amely nehezen fér meg a vallásossággal. Sőt könnyen gondolhatjuk azt is, hogy az olyan szigorú vallások, mint az iszlám, még a szótárból is kizárják a „modell” vagy a „modellkedés” fogalmát. Hiszen hogyan számíthatna egy muszlim nő divatosnak és kívánatosnak anélkül, hogy felfedné kacsóját, hajkoronáját vagy éppen a lábát?

2_1.jpg

Pedig ugyanúgy lehet minta egy muszlim nő, mint egy nyugat-európai értelemben vett modell. Csak másutt vannak a hangsúlyok. Ha a testiség helyett például a szolidságra és az arckifejezésre koncentrálunk. No meg persze a szinte minden végtagot eltakaró ruhára, amely ugyanúgy lehet menő, mint egy bikini – igaz, nem negyven fokban.

7.jpgA modellkedés és az iszlám márpedig nem zárja ki egymást. Ez lehet az oka annak, hogy a New York-i születésű muszlim divattervező és üzletasszony, Nailah Lymus fantáziát látott ebben az elsőre furcsa párosításban, és alig egy éve megnyitotta a világ első muszlim modellügynökségét, az Underwraps Agency-t (Leplek Alatti Ügynökség). A cég modelljei egyébként végig dolgoztak az őszi/téli kollekciókat bemutató New York-i divathéten, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a gyakorló muszlim lányoknak is van helyük a magasan jegyzett divatszakmában. Sőt arra is rámutat, hogy egy muszlim nő is lehet „menő”. Maximum titokban marad a (szuper)teste, ami talán nem is akkora baj.

FB.jpgLegalább valóban a kollekcióra koncentrálunk, nem pedig arra, hogy mi lehet a leplek alatt…

Forrás: Underwraps Agency

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr715379655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.27. 14:12:46

a kollekcióra koncentrál a posztíró, miközben a leplek alá kíváncsiskodik címben, meg konklúzióban is?!?!?
süti beállítások módosítása