PoorMode

divat+lélek

Tuti tipp nyárra: válasszunk feketét!

2013. május 29. 10:23 - poormode

Valahogy az a tévhit él bennünk, hogy nyáron kötelező fehérbe, illetve élénk színekbe burkolni magunkat. Sőt van úgy, hogy még kombináljuk is a kettőt a szezonnak megfelelő mintákkal. Pedig nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik érzik a nyár szelét, de hozzánk hasonlóan mégis ódzkodnak a fagyiszínektől! A Vogue segítségével összeválogattunk néhány örök darabot, amelyekben dolgozni, bulizni, sőt akár kertészkedni is tudunk. Jöjjön hát a divatszezonok főszereplője, a fekete!

AKRIS_szexi.jpgAkris

 

Bár nem igazán vagyunk elájulva a Dior-ház új kreatív tervezőjének teljesítményétől, Raf Simons fekete nyári darabjai azért mégsem olyan rosszak. Néha egyenesen szerethetők! A Diornál kedvünkre válogathatunk a kosztümök és a lengébb nyári fazonok között. A legötletesebbnek a férfi télikabátra hasonlító, váll nélküli, oldalzsebes ruhát tartjuk.

dior kosztüm.jpg

nyári ruha.jpg

dior_télikabat-ruha.jpg

Véleményünk szerint az egyik legjobb fekete felhozatalt Michael Kors amerikai divattervező dobta az idén a kifutóra. Egyszerűen nem tudunk betelni a fehér galléros fekete modellekkel: a maguk minimál stílusával a nadrágkosztümök és a kisruhák is tökéletesek! Legalább ennyire jól mutatnak a színtiszta fekete darabok is.

michael kors_1.jpg

michael kors2.jpg

michael kors3.jpg

És ha már az amerikai piacról válogatunk, muszáj megemlítenünk Ralph Lauren kollekcióját is, amelyben igazán egyediek a kalapokkal, svájci sapkákkal kombinált fekete kreációk. Az angol bentlakásos sulik egyenruhájára emlékeztető modellt érezzük a legjobban sikerült kombinációnak.

ralphlauren1.jpg

ralphlauren2.jpg

A Saint Laurent-ház kollekcióival eddig nem igazán foglalkoztunk, és ez nem véletlen. Elnézve a noir jegyében tervezett darabokat, most sem fogjuk ujjbegyeinket a kedvükért koptatni: a széles karimájú kalapban vonuló modellek inkább az Óz, a csodák csodája című film boszorkányát juttatják az eszünkbe, mintsem a flörtöléssel járó izgalmakat. Persze, ha valaki pont így szeretné elrettenteni kiszemelt áldozatát, hát nyugodtan merítsen inspirációt a lenti modellekből!

YSL.jpg

YSL1.jpg

Ha már a vállalhatatlan kategóriánál tartunk, fontosnak tartjuk megemlíteni Stella McCartney tervezte fekete modelleket is. Nem értjük a brit poplegenda lányát, mert úgy tűnik, hogy az idei tavaszi/nyári, illetve őszi/téli női kollekciót férfi ruhadarabok ihlették… Csak vessünk egy pillantást a nőknek szánt elszabott fekete öltönyökre, a kertész-overálokra és a susogó nacis szettekre. (A bugyogóval kombinált csipkés overált tényleg nem vagyunk hajlandók kommentálni.) Az egész olyan, mint egy elszabott XXL-es férfi kollekció!

stella-öltöny.jpg

stella_nagyibugyi.jpg

stellaMc_susinaci.jpg

A fentiek is azt bizonyítják, hogy igazából csak rajtunk múlik, mihez kezdünk egy monokróm darabbal: lehetünk üdék és frissek a sötét tónus ellenére, ahogyan öltözhetünk mesébe illő vasorrú bábának is. Persze öltözékünkkel utalhatunk arra is, hogy egy légkondis irodában vagy egy árnyas fészerben szeretnénk tölteni a nyarat. Egy dologban azonban biztosak vagyunk, a fekete a női gardróbok egyik legmegbízhatóbb darabja: öltöztet és karcsúsít. Ha pedig merészek vagyunk, akkor még szexik is lehetünk feketében!

Alberta_szexi.jpg

szexi.jpg

Képek forrása: brit Vogue 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr705330663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2013.05.29. 23:24:33

Az nem számít, hogy feketében megpusztulsz a 40 fokban?
süti beállítások módosítása