PoorMode

divat+lélek

Mi lesz a sorsa Katalin hercegné kedvenc tervezőjének?

2013. május 25. 12:20 - poormode

Bejegyzés alcíme...

Daniella Helayel, Katalin hercegné kedvenc tervezője, a legendás zafír színű eljegyzési ruha megálmodója bejelentette, hogy otthagyja az általa alapított ISSA divatházat. A brazil származású Helayel a Voguehoz eljutatott közleményében azt írja, hogy bár az ISSA volt élete értelme, a jövőben más művészi feladatokra kíván koncentrálni. Utódja Blue Ferrier divattervező lesz, aki korábban olyan neves brit divatházaknak dolgozott, mint a Stella McCartney vagy a Chloé.

1_1.jpg

Forrásaink szerint a brazil származású Helayel nem jött ki az ISSA új többségi tulajdonosával, Camilla Al-Fayeddel, aki 2011-ben vásárolta be magát a céghez, megszerezve a divatház részesedésének 51 százalékát. A vezetéknév ismerősen csenghet, hiszen Camilla Al-Fayed Diana hercegnő utolsó szerelme, Dodi Al-Fayed testvére. A brit divatiparban dolgozók szerint Helayel döntése nem érte váratlanul a céget: látszott rajta, hogy egy ideje nem élvezi a munkáját.

Helayel azonban tényleg nem panaszkodhat, hiszen az ISSA gyakorlatilag a semmiből nőtte ki magát az elmúlt években, és vált a londoni divathetek állandó szereplőjévé. Idén már azt is megtehette, hogy Karl Lagerfeld legújabb múzsáját, Cara Delevingne brit szupermodellt szerződette az ISSA 2013/14-es őszi/téli kollekciójának népszerűsítésére. (Csak a viszonyítás kedvéért: nálunk melyik magyar tervező engedhetné meg magának Palvin Barbarát?) Ráadásul 2013 áprilisában megkezdte kreatív együttműködését a brit Banana Republic áruházzal, és bejelentette az ISSA ázsiai piacokon való megjelenését is.

cara-delevingne.jpg

Helayel mindezt Kate Middleton eljegyzési ruhájának köszönheti, amellyel 2010 végén az ISSA egy csapásra bekerült a divatvilág nemzetközi forgatagába. A Middleton-lányok és Daniella Helayel kapcsolata persze nem új keletű. A burzsuj nővérek még bőven a reflektorfénybe kerülésük előtt fedezték fel az ISSA-t, és bújtak a brit márka női alakot előszeretettel hangsúlyozó, színesebbnél-színesebb darabjaiba. Ráadásul a divatház „ISSA-girl” filozófiája teljesen illik a hercegnére és húgára, akik egyszerre nőiesek és sportosak is.

Kate Middleton az egyetem utáni években, miközben Vilmos herceg körül keringett, akárcsak egy odaadó szatellit, több partin is ISSA kreációkban jelent meg, amelyekre már akkor jellemzőek voltak a derekat hangsúlyozó keresztfonatok. Protokolláris kötelezettségek híján akkoriban ráadásul egészen vadító színekbe burkolta magát, a jelenlegi stílusára jellemző letisztultságnak még nyoma sem volt. Ez utóbbi valószínűleg az eljegyzés/házasság körüli periódusban alakulhatott ki nála „udvari nyomásra”: a legendás kék ruha után, az esküvő előtti napokban is egy egyszerű fekete ISSA-ban kapták lencsevégre London utcáin. A hercegné valószínűleg egy hűséges ISSA-vevő/rajongó lehet, mert a királyi menyegzőt követő hivatalos észak-amerikai körútra is vitt magával egy visszafogottabb darabot.

KM_ISSA_színes.jpg

ISSA_black.jpg

A kisebbik Middleton lány is kedveli a márkát, de az ő nevéhez egyelőre nem fűződik semmilyen kultikus ISSA-modell. Igaz, Pippa is felvette az eljegyzési ruha cseresznye színű változatát, az azonban nem aratott osztatlan sikert a divatkritikusok körében. Sőt. Szerencsére ő abban a helyzetben van, hogy miután kevésbé kell megfelelnie a királyi etikettnek és protokollnak, simán bújhat a divatház védjegyének számító nagymintás modellekbe is.

engagement dress.jpg

pmiddleton13_gl_4may11_pa_b_592x888.jpg

Habár biztosak vagyunk abban, hogy látni fogjuk még a Middleton nővéreket egy-egy Helayel tervezte ISSA-darabban, az alapító-divattervező távozásával lezárul az ISSA divatház egyik fontos korszaka. Bízunk benne, hogy Blue Ferrier is képes lesz fenntartani az ISSA körüli érdeklődést, amely egy friss és üde vonalat képvisel a nagy nevek uralta divatvilágban.

Nem szeretnénk spekulálni, de elképzelhetőnek tartjuk, hogy Daniella Helayel fog még Katalin hercegnének tervezni. A királyi sarj ugyanis idén tavasszal azzal a céllal védette le a „Duchesse of Cambridge” márkanevet, hogy saját ruházati márkát indítson útnak…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr15317347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása