PoorMode

divat+lélek

JW Anderson lenne az új Gianni Versace?!

2013. május 18. 11:07 - poormode

Bejegyzés alcíme...

Donatella Versace ígéretének megfelelően újabb együttműködésbe kezdett egy fiatal brit tervezővel, hogy újjáélessze a Versace fiatalos vonalát, a VERSUS-t. Bár ne tette volna!

JWA_zebra.jpg

JW Anderson és a Versus

Egy biztos, Donatella Versace tényleg betartja szavát. Egy korábbi bejegyzésükben már megszellőztettük, hogy a karriertippeket is osztogató olasz szőkeség (a fotóját most közkívánatra mellőzzük) újra kívánja éleszteni a Versace márka fiatalabb célközönségét bevonzó VERSUS-vonalát, amelyet még 1989-ben indított útnak.

versus_versace.jpg

Versus plakát a '90-es évek elejéről (Kate Moss és Ayra Thorgren a képen)

A VERSUS Donatella kreatív irányítása alatt 2005-ig egészen jól teljesített: avantgárd darabjaival bekerült a divatvilág vérkeringésébe. Ráadásul számos fiatal modell köszönhette egy-egy VERSUS-kampánynak, hogy beindult a karrierje. 2005-ben azonban Donatella váratlanul felfüggesztette a Versace-ház második vonalának számító kollekciók tervezését.

Mint utóbb kiderül, nem ejtette örökre a témát, hiszen Christopher Kane fiatal skót tervezővel az oldalán 2010-ben valóban újraindította a fiatalos sorozatot. Tudomásunk szerint az együttműködés azonban nem hozta a várt eredményt, ráadásul Donatella figyelmét magánéleti zűrjei mellett sokkal inkább lekötötte a divatház irányítása, és az A-kategóriás sztárokkal kapcsolatos szponzorációs kötelezettségvállalásainak teljesítése.

daniele-iango-2012-10-18-203403-322222222.jpg

Christopher Kane és a Versus (2012-es őszi/téli kampány)

A tavalyi év végén aztán ismét bejelentette, hogy újabb esélyt ad a VERSUS-nak. Ezúttal a skót segítőtársát észak-írre cserélte, és megkezdte együttműködését JW Anderson fiatal brit tervezővel, akinek a neve ismerősnek csenghet. Igen, jól emlékeznek, ő volt az, aki idén januárban nagyibugyiba, miniszoknyákba és koktélruhákba csomagolta a brit férfiakat a januári londoni férfi divathéten…

Szegény Donatella úgy gondolhatta, hogy JW Anderson „eredetisége” garancia lesz egy „ütős” visszatéréshez! Hát nagyon tévedett. Az újjáélesztett VERSUS annyira rossz, hogy arra már nem is találunk szavakat: nincs benne semmi üde és friss, úgy kommersz az egész, ahogy van. Sőt a szexinek szánt ledérség is egészen primitív formában jelenik meg a kollekcióban, amely inkább emlékeztet bennünket az éjszakai lokálok táncosainak fellépőruháira, mintsem egy legendás olasz divatház darabjaira.

csaj_zebra.jpg

haspoló_fickó.jpg

 

Az eredményről még JW Anderson is elég zavarodottan nyilatkozott a Vogue-nak, mondván, a cél az volt, hogy felcseréljék a férfi gardróbot a nőivel. Azaz az a férfiakat női rucikba, a pasikat meg csajos szerkókba pakolják… Valljuk be, nem túl eredeti.

yellow_female.jpg

yellow_male.jpg

Gianni Versace valószínűleg forogna a sírjában, ha látná a tíz éve ódivatúnak számító zebramintás latexszereléseket, a fekete műbor kombinációkat és a fehér alsóval kombinált színes felsők váltakozását.

Igazán kár a VERSUS-vonalért, amelyet, attól tartunk, Donatella Versace JW Anderson asszisztálásával most már tényleg sikeresen kinyírt.

Béke poraira.

Fotók forrása: Vogue, Versace

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr345305763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása