PoorMode

divat+lélek

Oltári trendek

2013. január 25. 16:03 - poormode

A párizsi Haute Couture divathéten látottak alapján összeszedtük a 2013-as menyasszonyi ruha trendeket.  Bízunk benne, hogy nem minden ötletet fog hasznosítani a fast fashion ipar. Igaz, olyan kommersz jelenségekkel nem találkoztunk, mint a fekete vagy a rózsaszínű menyasszonyi ruha, ezeket leszámítva azonban minden más előfordult. Anyajelölteknek, tökéletes háziasszonyoknak, királynőknek és harcos aktivistáknak is találtunk megfelelő darabokat. 

article-2267813-171D7B14000005DC-686_634x837.jpg

JPG menyasszonya (a fotókat a Daily Mailből vettük)

 

a_4x-vertical.jpg

Jean-Paul Gaultier arája egyszerre takarékos és lényegretörő. Gaultier alsószoknyák helyett élénk, tarka színekben pompázó koszorúslányokat rejtett a menyasszonyi ruha abroncsa alá. A fehér tüllt egy kis metál díszítéssel, az ifjú arát pedig hindu sminkkel gazdagította. A kislányok neonszínekben, kékben, pinkben, narancsban és zöldben pompáznak. Tiszta lagzi feeling... (Reméljük azért a menyasszonytánc alatt nem kell ott kuksolniuk szegénykéknek.) Kizárólag az anyaság feladatára koncentráló hölgyeknek ajánljuk.

article-2267813-171FDA26000005DC-669_634x542.jpg

Elie Saab menyasszonyi ruhája I. Erzsébet királynő korát idézi, amelyet – a divattervező libanoni szülőföldjére jellemző – gazdag hímzések díszítenek. A ruhaköltemény összhatásában nagyon drámai, több stílus keveredik benne: az angol királynő mellett a fejvesztett Marie Antoinette vagy a Vogue-ot hasonló jelmezben éneklő Madonna hatását is felfedezni véljük benne. Leginkább egy következő királyi menyegzőn tudjuk elképzelni ezt a darabot.

tumblr_mh1fq54SIy1qaoe1oo1_12801.jpg

Karl Lagerfeld is eredeti volt a maga nevében, hiszen saját unokaöccse felvonultatása mellett rögtön két, egyforma menyasszonyi ruhába bujtatott modellel zárta a Chanel idei Haute Couture tavasz/nyár bemutatóját. Lagerfeld a második világháború előtti időket idéző, magas derekú, tollasodó menyasszonyaival kampányolt a melegházasság mellett. Egyedi a ruha, a tollas fejdísz és a fátyolt helyettesítő elkent, csipkés-rácsos szemsmink is. Igaz, erre a modellre itthon még várni kell...

article-2267813-17247846000005DC-194_306x580.jpg

Ulyana Sergeenko menyasszonyi ruháját az Elfújta a szél amerikai polgárháborús opus inspirálta. Igaz, mi inkább a Rabszolgasors Isauráját fedeztük fel benne. A ruha mindenképpen eredeti. A vállakat szabadon láttató, hagymaszoknyás, kis csipkével díszített fehér pamut (?) ruhát nádkalap és öv dobja fel. Ez a darab alapvetően a moss-főzz-takaríts (rabszolga) sorsra ítélt, hibátlan bőrű menyasszonyoknak ajánlott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr755042887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása