PoorMode

divat+lélek

Miben nem fognak pompázni az alfahímek a vörös szőnyegen?

2013. január 11. 11:54 - poormode

A Brit Divattanács (British Fashion Council), jól kihasználva az ünnepek utáni unalomba süppedő heteket, január elején megrendezte a londoni 2013-as őszi/téli férfi divathetet. Tökéletes az időzítés, hiszen a filmvilág neves alakjai az elkövetkező hónapokban veszik át a Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjakat is, így legalább a szupersztárok stylistjainak lesz idejük válogatni a merészebbnél merészebb brit alkotások közül.

Íme, azok a férfi szettek, amelyekben soha nem fogjuk látni Hugh Jackmant és Ben Afflecket a vörös szőnyegen. Vagy mégis?!

article-2259699-16D3FE56000005DC-745_634x908.jpg

Bordélyba mennek... (a képet a Daily Mailtől vettük kölcsön)

 


J.W. Anderson és a szoknyája

A brit divatvilágba 2008-ban berobbanó J.W. Anderson idén nagyot akart durrantani: még mielőtt megkezdené kreatív együttműködését Donatella Versaceval a fiatalos célközönséget bevonzó Versus-vonal újjáélesztésében, 2013-as őszi/téli kollekciójával megüzente, hogy az idén mindenképpen forradalmasítja a brit férfiak öltözködési szokását. Saját bevallása szerint kollekciója alapötletét a bordélyházakba járó, szexéhes, pervez férfikuncsaftok ihlették. J.W. Anderson sajátosan értelmezheti a fülledt erotika eme nagy múltú intézményeit. Lehet, hogy ő is úgy látja, ma már tényleg a nők hordják otthon a nadrágot?!

És ezért csomagolta a kifutón végigsuhanó, kissé depresszív androgün lookra mintázott férfi modelljeit elegáns öltönyök, klubzakók helyett Artúr király apródjait idéző, páncélhatású, nadrágszoknyás szettekbe, koktélruhákba? Reméljük, hogy J.W. Anderson férfi(női?)kollekciója pillanatnyi megingás volt csak, és a macsó olasz férfiakra nem ez a sors vár. Donatella, légy észnél, hogy mire mondasz igent!

Mindenesetre az tény, hogy az angolszász kultúrkörben a „szoknyás férfiak” figurája létező műfaj, elég csak a skót szoknyás fickókra gondolni, akik büszkén viselik ezt a tradicionális öltözéket. J.W. Anderson meghökkentő kreációival azonban nagyon mellé nyúlt: a viktoriánus bugyogóra emlékeztető szoknyanadrággal, és az apródpáncélra hajazó felsőkkel hülyét csinált magából és a brit kultúrába véres harcok árán beékelődő, férfiasságot is büszkén hangsúlyozó skót szoknyás férfiak imidzséből. Pedig észak-írként Anderson nem is a skótok ősellenségének számító angolok táborát erősíti… Mindenesetre a divat Aranymálna-díját neki szánjuk. 

jw-anderson.jpg

A sokkoló kollekció (csak erős idegzetűeknek) itt látható

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://poormode.blog.hu/api/trackback/id/tr905010452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilalalilalázik 2013.01.12. 06:46:33

MI van ezen sokkoló? Atyaúristen...2013-ban téged ez sokkol? Már több száz, sőt ezer éve hordanak férfiak szoknyát, ha téged ez sokkol, akkor az csak a te korlátoltságod és tudatlanságod következménye. Tök jól néznek ki. Amúgy.

Feketeleves 2013.01.12. 12:55:04

@lilalalilalázik:

Gyalázatosan néznek ki!
Sírva könyörgöm, a történelem során hordott férfi szoknyákat (római légiók, skótok szoknyái, stbstb.....)ne hasonlítsuk már össze J.W. Anderson munkásságával.A cikk írója jól fogalmaz:
J.W. Anderson hülyét csinált magából és a brit kultúrába véres harcok árán beékelődő, férfiasságot is büszkén hangsúlyozó skót szoknyás férfiak imidzséből.

Persze azok, akiknek az olyan szavak, hogy férfi, férfiasság nem mondanak semmit, nem fogják érteni a felháborodásomat....tartozzanak bármelyik nemhez is.

2013.01.12. 17:29:36

Az egyik skót férfi ismerősöm azt mondta, szereti a skót szoknyát, mert olyan kényelmes meg jó meleg, és nagyon sajnálja, hogy csak ritkán viselheti, például esküvőn. Ami azonban elgondolkoztatott a fotókat nézve, hogy némelyik férfi manöken olyan szerencsétlenül néz ki, és nem a ruha miatt.
süti beállítások módosítása